Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Positiv dialog og velsmurt produktionsapparat sikrer fortsat fuld fart hos FREJA i følsomt marked i 2015

billede

Transport- og logistikvirksomheden FREJA Transport & Logistics A/S kommer ud med et flot resultat for 2015, hvor der er fremgang i alle nøgletal. Alle datterselskaber bidrager til den positive udvikling. FREJA har øget markedsandelen i 2015. Det er skabt dels gennem tæt dialog med kunderne, dels gennem et effektivt og velsmurt produktionsapparat. Trods en markant forbedret lønsomhed forudser Group CEO Jørgen Hansen et fortsat behov for kvalificeret arbejdskraft i fremtiden, som kan accelerere udviklingen yderligere med nye logistikløsninger.

FREJA koncernen fortsætter den positive udvikling i indtjeningen i 2015
FREJA Transport & Logistics A/S rapporterer om en vækst i omsætningen fra 2014 til 2015 på 7%. Den samlede omsætning i 2015 lander på i alt DKK 2,4 mia.

EBIT udgør DKK 44,3 mio. i 2015 mod DKK 31 mio. i 2014. Årets resultat før skat udgør DKK 44,8 mio. i 2015 mod DKK 23,4 mio. i 2014 – altså næsten en fordobling.

Koncernens egenkapital er vokset fra DKK 150,2 mio. i 2014 til DKK 183,8 mio. i 2015. Soliditetsgraden stiger fra 27% til 30% ultimo 2015. Altså en markant udvikling i alle finansielle nøgletal. Alle datterselskaber udvikler sig hele tiden positivt, men i 2015 har især Norge og Sverige haft fremgang i forhold til tidligere år.

FREJA erobrer markedsandele
Transportmarkedet er fortsat meget konjunkturfølsomt, så når FREJA fortsætter sin udvikling, skyldes det især, at der vindes markedsandele.

”Det er afgørende for os som transportudbyder at kunne differentiere os fra vores konkurrenter ved hver eneste dag at arbejde på at gøre det lidt bedre for vores kunder. Det sker gennem en tæt dialog, hvor vi lytter til kunden og dennes behov, så vi hele tiden tilbyder den service og kvalitet, som giver overblik og tryghed”, udtaler Group CEO Jørgen Hansen.

Massive IT investeringer er et afgørende konkurrenceparameter
FREJA igangsætte i 2007 en omfattende modernisering af IT platformen. Siden da er der hvert år investeret massivt – for at tilsikre at FREJA hele tiden kan performe på det niveau som omgivelserne forventer. Moderne WEB- og flådestyringssystemer giver kunderne værdifulde værktøjer, som er værdiskabende for kunden.

Investeringernes effekt er meget synlig når udviklingen i medarbejderstaben sammenlignes med udviklingen i omsætningen. I de seneste 5 år er omsætningen steget med DKK 0,5 mia. eller 24%, mens antallet af medarbejdere i samme periode er steget fra 556 til 575 eller kun 3%.

”Det er med til at højne vores konkurrenceevne, at vi er i stand til at skabe denne vækst med færre lønkroner. Men jeg ser ikke, at vi er på vej til at outperforme den menneskelige ressource. Tværtimod forventer jeg, at vi får brug for flere videnressourcer i nær fremtid, som kan være med til at disrupte vores brancheløsninger. Udviklingen går stærkt i disse år, og det handler om at være på forkant – ellers reduceres konkurrenceevnen markant”, slutter Jørgen Hansen. Et tilfredsstillende årsresultat for 2015, men der er fortsat fuld fart i forretningen FREJA.

For yderligere oplysninger venligst kontakt Group CEO Jørgen Hansen på telefon 96 70 51 01 eller e-mail jh@freja.com.

FREJA blev grundlagt i 1985. Med hovedkontor i Skive og 14 andre afdelinger i Norge, Sverige, Finland - og senest etablering i Kina - er vi i dag Nordens største privatejede transport- og logistikvirksomhed. Med udgangspunkt i effektivitet og fleksibilitet tilbyder vi skræddersyede transport- og logistikløsninger. Troværdighed, fleksibilitet og effektivitet er vores hovedvej til målsætningen om at skabe værditilvækst for FREJA - vores kunder og samarbejdspartnere. FREJA beskæftiger ca. 575 medarbejdere og forventer i 2016 en omsætning på ca. 2,6 mia.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen