Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Rekordmange skoler arbejder med innovation og entreprenørskab

Node Image Upload elever-fr-entreprenrskabsundervisning.tmp

For første gang lærer mere end halvdelen af landets grundskoler deres elever at arbejde kreativt, udvikle ideer og omsætte ideerne til virkelighed. Entreprenørskabsundervisning vinder frem, men den positive tendens dækker over store regionale forskelle. Det viser en ny kortlægning fra Fonden for Entreprenørskab.

Hele 54,1 pct. af landets grundskoler har haft entreprenørskabsundervisning i skoleåret 2015/2016. Det er en markant fremgang fra sidste år, hvor det var 43,9 pct. af landets skoler, der havde entreprenørskabsundervisning.

- Der er sket en tydelig fremgang i år, hvor markant flere skoler er begyndt at arbejde med entreprenørskab i undervisningen. Næsten 200 nye skoler har taget entreprenørskab til sig, og det er en væsentlig udvikling, for entreprenørskabsundervisning har en positiv effekt på eleverne. De oplever bl.a. en stærkere tilknytning til skolen, de bliver mere foretagsomme, og de får højere ambitioner for fremtiden, siger Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab.

Der er overordnet set fremgang over hele landet, men der er stadig store regionale forskelle på, hvor udbredt entreprenørskabsundervisning er. Region Syddanmark ligger i front med entreprenørskabsundervisning på 57,8 pct. af skolerne. Dernæst kommer Region Hovedstaden (55,6 pct.), Region Midtjylland (54,7 pct.), Region Sjælland (50,9 pct.) og Region Nordjylland (46,3 pct.).

Selv om over halvdelen af landets skoler har entreprenørskabsundervisning, så er det ikke halvdelen af alle elever, der har entreprenørskabsundervisning. For der er stor forskel på, om den enkelte skole har koncentreret entreprenørskabsundervisningen om et enkelt klassetrin, eller om det er en generel metode i al undervisning på skolen.

Samlet set har 16 pct. af alle landets elever haft entreprenørskabsundervisning i det seneste skoleår. Det er en fremgang fra sidste år.

”Entreprenørskabsundervisning er stadig et relativt nyt begreb på mange skoler. Det er nødvendigt, at lærerene er fagligt klædt på til at kunne varetage denne form for undervisning, og derfor er opkvalificering af lærere også utrolig vigtigt. Den slags tager tid, og det er tydeligt, at nogle kommuner er længere fremme på dette punkt end andre. Men heldigvis ser vi i stigende grad, at de positive eksempler inspirerer, og at flere og flere skoler aktivt bruger entreprenørskabsundervisning, siger Christian Vintergaard.

Se hvor udbredt entreprenørskabsundervisning er i de enkelte kommuner på det interaktive Danmarkskort.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen