Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Der er en opfinder gemt i selv den yngste

Node Image Upload Edison (3).jpg

Når Danish Entrepreneurship Award 2015 skydes i gang den 19. november, vil der være mange seriøse bud på, hvordan entreprenørskab og iværksætteri kan gribes kreativt an fra danske grundskoleelever. Programmerne Projekt Edison og NextLevel har nemlig opnået rigtig stor interesse fra flere end 900 danske elever.

Den store interesse for konkurrencerne skyldes, at flere og flere danske grundskoler har sat innovation og entreprenørskab på dagsordenen. Faktisk har hele 43,9 pct. af landets grundskoler i større eller mindre grad gennemført entreprenørskabsundervisning, der skal give selv de yngste elever troen på, at de kan udvikle idéer, der skaber reel værdi. Det kan ses på deltagerne til Danish Entrepreneurship Award - i de to konkurrencer for grundskoleelever er der over 100 flere elever tilmeldt i år.

Vi oplever, at eleverne får et boost og en større tro på sig selv gennem de kreative og innovative læringsformer, de bliver undervist i. Entreprenørskabsundervisning lægger vægt på, at eleverne skal opnå personlige kompetencer og have mod til at skabe, tage initiativ og sætte i værk, ” siger Camilla Ryge Leth, projektleder for Danish Entrepreneurship Award.

Grundskolerne har ramt en gylden åre
Som lærer kan det være svært at fastholde elevers interesse for at indlære og engagere sig i faglige projekter, men med denne form for undervisning bliver eleverne mere kreative og entreprenante i tanke og handling, hvilket også fremmer motivationen for faglig indlæring.

Næstved Kommune oplever en stigende interesse blandt elever fra 6.-7. klasse, der brænder for at kvalificere sig til finalen i Projekt Edison-konkurrencen. For blot tre år siden deltog kun én klasse bestående af 25 elever, sidste år var dette tal steget til 256 elever, og i år er det steget til hele 451 elever fordelt på 93 hold.

Ifølge Anne Bach Nielsen, skolekonsulent i Næstved Kommune, skyldes denne øgede interesse, at eleverne synes, det er spændende og motiverende at få lov til at udvikle noget, der kan skabe værdi:

Når eleverne arbejder med entreprenørskab i skolen, så tilegner de sig nogle helt grundlæggende færdigheder, som vil komme til at få betydning for dem senere i deres liv. De bliver både udfordret på deres vedholdenhed og samarbejde med andre, og de lærer at kommunikere målrettet og præcist. Men det vigtigste er, at de får øjnene op for og mærker, at de selv kan gøre en forskel og skabe værdi. Vi har haft god erfaring med at introducere innovation og iværksætteri til vores elever, for de er meget motiverede for at få lov til at udvikle noget, der kan skabe værdi,” siger Anne Bach Nielsen.

Fra Næstved Kommune vil ca. 10 hold gå videre til finalen i Projekt Edison-konkurrencen, som bliver afholdt på Danish Entrepreneurship Award. På Danish Entrepreneurship Award vil der være i alt seks konkurrencer, som alle landets innovative unge kan deltage i. Det forventes, at der samlet set kommer over 5000 deltagere på Danish Entrepreneurship Award.

Læs mere om Danish Entrepreneurship Award her.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen