Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Også meget bedre boligsalg i landkommunerne

Node Image Upload _P3C4110_lille.jpg

Det står fast, at mange flere boliger handles her i 2015, hvor ejendomsmæglerne i første kvartal noterer sig en fremgang i salget på 35 pct. i forhold til samme kvartal sidste år. Den største ...

Det står fast, at mange flere boliger handles her i 2015, hvor ejendomsmæglerne i første kvartal noterer sig en fremgang i salget på 35 pct. i forhold til samme kvartal sidste år. Den største fremgang er sket i de store byer, der i forvejen var i en positiv udvikling, men nu viser helt nye tal, at der også sælges væsentligt flere boliger i de kommuner man traditionelt anser for at være hårdest ramt af krise i boligsalget. I de 16 kommuner, som Naturstyrelsen tidligere har defineret som værende ”Udkantsdanmark” er salget i første kvartal 2015 nemlig 29 pct. bedre end sidste år, og dermed overraskende tæt på landsgennemsnittet. I landets fem største byer, København, Aarhus, Odense, Aalborg og Esbjerg er salget forbedret med 46 pct. i forhold til sidste år, og i de følgende tyve store byer er udviklingen meget tilsvarende med en stigning på 42 pct.

- Det har bredt været antagelsen, at det alene var de største byer, der kunne konstatere en bedring i salget. Tallene viser, at denne antagelse ikke er korrekt, for der er næsten ligeså stor fremgang i de større provinsbyer og endda også en klar fremgang i de kommuner, som ellers har været præget af stagnation og langt mellem køberne, siger kommunikationschef hos EDC Jan Nordmann. – Det vidner om et boligmarked, der er ved at have vristet sig helt fri af krisen.

For boligsælgere i landkommunerne er det naturligvis gode nyheder, men den enkelte vil ikke nødvendigvis opleve den store bedring her og nu: - Det er nødvendigt at huske på, at udbuddet stadig er stort i disse kommuner, og at der generelt er mange flere sælgere end købere. Selv om salget er stigende, vil den enkelte boligejer derfor fortsat opleve lange salgstider og det vil fortsat være nødvendigt at sætte prisen på ejendommen på et niveau, hvor den er attraktiv for køberne, siger Jan Nordmann.

Holder de ca. 30 pct. forbedring i salget i de 16 landkommuner hele 2015 svarer det til ca. 2000 flere solgte boliger i år i disse 16 kommuner i forhold til sidste år.

Definitoner:

5 største byer: København/Frederiksberg, Aarhus, Odense, Aalborg og Esbjerg.

20 store byer: Fredericia, Frederikshavn, Helsingør, Herning, Hillerød, Hjørring, Holbæk, Holstebro, Horsens, Kgs. Lyngby, Kolding, Næstved, Randers, Roskilde, Silkeborg, Slagelse, Svendborg, Sønderborg, Vejle, Viborg

16 landkommuner: Bornholm, Langeland, Lemvig, Lolland, Læsø, Morsø, Norddjurs, Ringkøbing-Skjern, Samsø, Skive, Struer, Thisted, Tønder, Varde, Vesthimmerland, Ærø

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen