Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Nu flytter vi til dyrere boliger

Node Image Upload Grafik_ny_flytter_vi_til_dyrere_boliger.jpg

Boligsælgere, der flytter videre til anden ejerbolig, går i stigende omfang efter en dyrere bolig end de har solgt, viser en ny omfattende undersøgelse fra EDC. På landsplan er der tale om en ...

Boligsælgere, der flytter videre til anden ejerbolig, går i stigende omfang efter en dyrere bolig end de har solgt, viser en ny omfattende undersøgelse fra EDC. På landsplan er der tale om en stigning på 38 pct. på bare ét år i antallet af boligsælgere, der skal videre til en dyrere ejerbolig end de flytter fra.

Tendensen er landsdækkende, men er særlig udtalt på Sjælland, hvor 43 pct. af sælgerne oplyser, at de planlægger at flytte videre til en dyrere bolig. Vest for Storebælt drejer det sig om 34 pct.

EDC vurderer, at det er den markante fremgang i boligsalget i hovedstadsområdet det seneste halve år, hvor boligsælgerne ofte fraflytter mindre lejligheder i København for at flytte til enten en større lejlighed eller en villa i forstadskommunerne, som er årsag til den markante forskel mellem landsdelene.

Fordel at opgradere i øjeblikket
Da cirka to ud af tre boligejere normalt flytter inden for lokalområdet, vil en dyrere bolig for de fleste også være ensbetydende med en større bolig. Og såfremt husstanden har behov for mere plads, er der netop mulighed for at opnå en fordel af den økonomiske situation ved at kigge efter en større bolig i en tid
med lavkonjunkturer.

"Det giver mening  at opgradere i en tid hvorboligpriserne er i bund, fordi det i de fleste tilfælde betyder, at den bolig man flytter til, vil være faldet mere i pris i kroner end den, man sælger," siger Birgitte Ringbæk, kommunikationskonsulent i EDC.

Hun supplerer, at muligheden for at opgradere boligen også er en af de faktorer, der får en del boligejere til at handle i øjeblikket. Hun ser desuden tendensen mod at købe dyrere boliger, som en tydelig indikator af, at boligejerne generelt har både pæne friværdier og økonomisk overskud til at købe dyrere, hvis ønsket er til stede.

"Der har gennem nogen tid været fokuseret en del på faldende formuer og omfanget af tekniske insolvente boligejere. At der i dag er 38 pct. flere, end for blot et år siden, som flytter videre til en dyrere ejerbolig, er et tegn på, at størstedelen af boligejere har så god en økonomi, at de sagtens kunne blive boende og endda også har plads til større ydelser til lån," siger Birgitte Ringbæk.

Mange boligejere kan således fortsat uden problemer låne til finansiering af også dyrere boliger.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen