Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Milliardpotentiale i udlejningen af danske sommerhuse

Ud af det samlede antal sommerhuse i Danmark på ca. 200.000 stk. udlejes kun hvert femte. Hvert udlejet sommerhus omsætter årligt for en kvart mio. kr., og der er derfor et milliardpotentiale til ...

Ud af det samlede antal sommerhuse i Danmark på ca. 200.000 stk. udlejes kun hvert femte. Hvert udlejet sommerhus omsætter årligt for en kvart mio. kr., og der er derfor et milliardpotentiale til stede i landets yderområder for at øge indtjening og beskæftigelse gennem udlejning af flere sommerhuse.

Et stort antal tyske turister søger hvert år mod de danske kyster for at holde deres ferie i et lejet dansk sommerhus ved kysten. Også danske og skandinaviske turister vælger i stigende omfang den populære ferieform, der tilbyder strand, vand og oplevelser i landets attraktive yderområder.

Af en beregning fra Ferieudlejernes Brancheforening fremgår det, at hvert sommerhus i snit omsætter for godt 250.000 kr. i sit lokalområde, såfremt det udlejes i de gennemsnitlige ca. 14 uger om året. Indtjeningen på feriehusudlejningen kommer ikke blot sommerhusejerne men også i høj grad til den lokale detailhandel og de omkringliggende forlystelsesparker og turisterhverv til gode.

Mange sommerhusejere vælger imidlertid ikke at udleje deres sommerhus, og derfor står mange sommerhuse tomme i et stort antal uger om året. Dermed udnyttes potentialet for større indtjening i lokalområderne ikke, og det er en skam, mener direktør for Feriepartner Danmark, Flemming Løager Andersen, der med i alt 5.500 ferieboliger bidrager med en omsætning til ferieområderne på i alt 1,4 mia. kr. årligt.

- Flere turister betyder øget beskæftigelse, større omsætning og flere indtægter, og derfor er der en klar tredobbelt gevinst ved at udleje flere sommerhuse, idet både sommerhusejere, turister og det lokale erhvervsliv får noget forærende, siger Flemming Løager Andersen. - Med bare 10.000 sommerhuse mere i puljen, ville det med de nuværende omsætningstal betyde hele 2,5 mia. kr. ekstra i omsætning til de områder, der i den grad kunne nyde godt af øget aktivitet og beskæftigelse.

Mange ved ikke, at man ved at leje sit sommerhus ud gennem et bureau kan trække de første 20.700 kr. fra i bundfradrag og samtidig har et skattefradrag på hele 40 % af resten af lejeindtægten. Og fordi tyskernes ferie er fordelt over et større antal uger end danskernes, behøver det at udleje sit sommerhus ikke at betyde, at man ikke selv kan bruge det i de uger, man holder sin ferie.

- Feriehusgæsterne skaber liv og omsætning i de lokale feriehusområder - og ved at handle i sommerhusområdets butikker, spise på de lokale restauranter, besøge de lokale museer, kultur- og forlystelsessteder, er feriehusgæsterne med til at holde hånden under mange lokalområder i vandkants-Danmark, siger Flemming Løager Andersen.

EDC er en division i EDC-gruppen a/s.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen