Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Københavnere vil bo i gamle huse - det vil man ikke i resten af landet

Node Image Upload cf045365.tmp

En opgørelse af kvadratmeterpriser på villaer, fordelt efter hvornår villaen er opført, viser, at boligkøberne i Region Hovedstaden i langt højere grad skal betale næsten nyhuspriser for huse opført i årene 1920-1940. I resten af Danmark er det suverænt de nyeste huse, som indbringer de højeste kvadratmeterpriser, og der betales ikke nævneværdigt mere for de håndværksmæssigt fine huse fra 20’erne og 30’erne. Dermed adskiller hovedstaden sig markant fra resten af landet.

I hovedstaden kan en villa opført mellem 1920 og 1940 i gennemsnit købes til priser omkring 27.000 – 30.000 kr. pr. kvadratmeter. Herefter falder priserne frem til bundniveauet omkring 20.000 kr. pr. kvadratmeter for huse opført i 70’erne. De nyeste huse koster i snit helt op til 33.000 kr. pr. kvadratmeter.

I resten af landet er billedet mere ensartet med de højeste priser for de nyeste huse og med jævnt faldende priser indtil vi når tilbage til de typiske 70’er parcelhuse. Herfra og tilbage til århundredskiftet koster husene stort set det samme.

- Det kan umiddelbart forekomme lidt spøjst at københavnerne på dette område har helt anderledes præferencer, end man har i resten af landet, siger EDC’s kommunikationschef Jan Nordmann.
– Der er nu flere forklaringer end blot hovedstadsbeboernes anderledes boligønsker. De dyreste kvarterer omkring København består netop af villaer opført i 20’erne og 30’erne. Her tænker jeg på kommunerne nord for København og langs Øresundskysten, hvor landets dyreste boliger ligger. Disse ejendomme er bragt helt op til nutidig standard og trækker derfor gevaldigt op i gennemsnitsprisen. De ældre huse får simpelthen ikke lov til at forfalde, sådan som man kan opleve det nogle steder ude på landet.

I resten af Danmark ses helt entydigt at de nyeste huse opført indenfor de seneste 25 år er de mest eftertragtede: - I resten af landet spiller beliggenheden ikke helt samme rolle, og kvarterene er mere blandede hvad angår nyt og ældre byggeri. Huskøberne betaler gerne lidt mere for moderne arkitektur og materialer og ikke mindst et energivenligt hus. Faktisk er det sådan, at man med de høje energipriser og det modsvarende lave renteniveau, har råd til at købe en væsentligt dyrere bolig, hvis man modsvarende opnår en lavere udgift til opvarmning, siger Jan Nordmann.

I hele landet – inkl. København – ses et lille dyk i priserne for villaer opført under 2. verdenskrig, altså 1940-1945. - Villaer opført i krigsårene er ofte bygget af ringere materialer, idet perioden var præget af mangel på byggematerialer, og man tyede derfor til alternative løsninger. Husene er generelt også mindre, og har dermed mindre interesse for den typiske familie anno 2016.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen