Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Boligsælgere ud af drømmeland

En ny undersøgelse viser, at boligsælgere overalt i Danmark i løbet af det seneste år har fået mere realistiske forventninger til, hvad de kan få for deres bolig. En villasælger, der satte til ...

En ny undersøgelse viser, at boligsælgere overalt i Danmark i løbet af det seneste år har fået mere realistiske forventninger til, hvad de kan få for deres bolig. En villasælger, der satte til salg i 2011 lagde nemlig i snit ud med en pris 10,8 pct. over hvad villaen endte med at blive solgt for.

I 2012 var denne forskel skrumpet til 6,5 pct. Tendensen er gældende over hele landet og det er især sælgerne af ejerlejligheder, der i den første pris på nettet er kommet tæt på den pris der endeligt handles til.

"Undersøgelsen viser tydeligt, at boligejerne efter 5 års krise på boligmarkedet har indset, at det ikke længere er muligt at opnå de høje priser, som man fik i de gode år," siger EDC’s kommunikationschef Jan Nordmann og fortsætter:

"Samtidig er vi som mæglere nok også blevet lidt mere hårde i filten, og tager ikke i samme omfang sager ind, hvor ejeren er helt ude af trit med markedet."

Generelt er forskellen mellem først udbudte pris og endelig salgspris mindst i Region Midtjylland. Det er ligeledes over hele linjen ejerlejlighederne, hvor køber og sælger er tættest på hinanden. Største bevægelse fra 2011 til 2012 mod en mere realistisk salgspris er sket blandt sommerhus-sælgere i Region Sjælland.

"For ejerlejlighederne gælder det desuden, at udbuddet i perioden er næsten halveret. Det betyder, at sælger står stærkere i forhandlingen med køber og ikke er så let at presse til at give afslag i prisen," forklarer Jan Nordmann.

Hos EDC hæfter man sig desuden ved, at de regionale forskelle i forhold til tidligere i høj grad er udlignet:

"Umiddelbart efter boligkrisens start i 2007 begyndte boligsælgere i København og Nordsjælland at regulere priserne ned, mens man i resten af landet var mere afventende. For nogle dele af landets vedkommende tøvede man med at sætte priserne ned i flere år, hvilket i høj grad gik ud over salget. Nu viser denne undersøgelse, at priserne er kommet ned i et leje, hvor det er nemmere for køber og sælger at mødes, og det gælder hele landet og for alle boligtyper," siger Jan Nordmann.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen