Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Boligåret 2014 overgik forventningerne

Boligsalget for 2014 viser en fremgang på 10 pct. i forhold til året før. Dermed er der fortsat sikre tegn på, at vi er ved at vende tilbage til normale tilstande på boligmarkedet og i store dele ...

Boligsalget for 2014 viser en fremgang på 10 pct. i forhold til året før. Dermed er der fortsat sikre tegn på, at vi er ved at vende tilbage til normale tilstande på boligmarkedet og i store dele af Hovedstadsområdet kan situationen betegnes som normaliseret. I løbet af året har det forbedrede salg bredt sig til størstedelen af landet men stadig med København som lokomotivet for væksten.

Der er nemlig solgt hele 18 pct. flere boliger i København og Nordsjælland i 2014 i forhold til 2013. Dermed er boligsalget i hovedstadsområdet det bedste siden 2006. Resten af Sjælland og Fyn følger dog tæt efter med fremgange på henholdsvis 13 pct. og 17 pct. I Jylland er billedet noget mere blandet, gående fra status quo i Nordjylland til en fin vækst på 12 pct. i Vestjylland.

- Det er specielt dejligt at se, at det meste af landet nu er i en positiv udvikling, siger EDC’s kommunikationschef Jan Nordmann. - Dermed kommer der et bredere og mere sikkert fundament under boligmarkedets tilbagevenden til det normale. Vi ender året med et samlet boligsalg på 55.000 ejendomme i fri handel, hvilket er tilfredsstillende set i lyset af hvor dybt et hul, vi har været nede i.

Priserne
Boligejerne i København kunne også i 2014 glæde sig over markant stigende priser, idet både villaer og lejligheder oplevede 9 pct. højere salgspriser. I Nordsjælland steg villapriserne 6 pct. mens resten af landet har ligget meget stabilt med kun få procents udsving. Også lejlighedsejere i Aarhus kunne notere sig pæne prisstigninger omkring 6 pct.

- De stigende priser i hovedstadsområdet er dels tegn på, at der nu er bedre balance mellem udbud og efterspørgsel. Men man skal også huske på, at det netop var i København at priserne faldt mest, da krisen slog til. Det har altid været sådan, at boligpriserne i hovedstaden reagerer både først og kraftigst, når der er ændringer i markedet, siger Jan Nordmann.

Forventninger for 2015
EDC forventer en fortsat fremgang i boligsalget i 2015 svarende til 6 pct. bedre end 2014. Det er afgørende, at renten også i 2015 formår at holde sig i ro på det meget lave niveau, den er i dag.

Hvad angår priserne, tror EDC på et landsgennemsnit med stabile til let stigende priser, som dog dækker over forskel i udviklingen alt efter ejendomstype og geografi. I hovedstaden er der udsigt til svagt stigende priser først og fremmest for villaerne, mens vi ikke tror på, at de kraftige prisstigninger for lejligheder fortsætter i 2015. For resten af markedet forventer vi stabile priser i 2014, men dog også med et lidt større plus til lejlighedsmarkedet i Aarhus og Aalborg.

- Der er flere grunde til, at boligsalget netop nu er i en positiv vending, siger Jan Nordmann. – Den vigtigste kan bedst beskrives som et opsparet behov for at skifte bolig, som udløses nu, hvor der ikke er udsigt til yderligere fald i boligpriserne. Det er især førstegangskøberne, der befinder sig i denne situation. I storbyerne er op mod hver anden førstegangskøber.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen