Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Viden om køberne og lejerne er afgørende

Node Image Upload e-nyt-maj-620.tmp

Frank Jensen - Regionsdirektør i EDC Erhverv Poul Erik Bech

Trods bedre tider i ejendomsbranchen kan det stadig være svært at finde en køber eller ny lejer. Derfor spiller viden om markedet i dag en mere afgørende rolle end nogensinde før, mener EDC Erhverv Poul Erik Bech.

Selv om det generelt går bedre i branchen, er ejendomsmarkedet på flere måder blevet mere komplekst med højere tomgang end før finanskrisen i en del segmenter og geografiske områder. Det øger behovet for tæt, løbende dialog med mulige købere og lejere om deres lokaleønsker. Sådan lyder meldingen fra Danmarks største ejendomsmæglerkoncern, EDC Erhverv Poul Erik Bech.

”De færreste ejere eller udlejere holder løbende overblik over efterspørgslen, og derfor spiller vores viden i dag en vigtigere rolle end tidligere,” siger Frank Jensen, regionsdirektør i EDC Erhverv Poul Erik Bech.

”Vi har altid lagt vægt på at arbejde struktureret med købere og lejere, både i vores personlige, lokalt forankrede netværk - og på landsplan, fordi vi ved, hvor stor værdi det spiller for vores kunder. Et af de vigtigste værktøjer i den forbindelse er vores køber-/lejerkartotek, som skaber merværdi, fordi det giver et overblik over efterspørgslen fra flere tusinde købere og lejere over hele Danmark,” siger Frank Jensen.

Kartoteket blev etableret i 1978 og rummer i dag oplysninger om godt 6.300 virksomheder, selvstændige og organisationer, som er på udkig efter lokaler.

Rigtige kunder bagved
Ifølge Frank Jensen, er en unik ting ved kartoteket, at dataene er valide eller populært sagt til at stole på. ”En del af vores arbejde er at kontakte potentielle købere og lejere, når de har indtastet deres ønsker i kartoteket. Vi kontrollerer oplysningerne og kan ofte få præciseret behov eller tidshorisont. Det udgør en værdifuld viden for begge parter i en handel eller lejeaftale – udbud og efterspørgsel kan matches hurtigt og mere målrettet,” siger han.

Han lægger vægt på, at i en tid med en del tomgang kan det skabe øget værdi for en kunde, hvis kartoteket bidrager til hurtig kontakt mellem udlejer og lejer - eller sælger og køber.

”Selv kort tids tomgang kan koste betragtelige beløb, så der kan være mange penge at spare. Tager vi et lejemål til en halv million kroner om året, svarer det til 40.000 kroner i tabt husleje per måned. Men dertil kommer så annoncering og markedsføring af lokalerne på måske 5.000-10.000 kroner, og så løber regningen op i næsten 50.000 kroner hver eneste måned,” påpeger Frank Jensen.

I Aalborg har City-Ejendomme Aalborg haft fordel af EDC Erhvervs kartotek. I en af ejendommene, på Algade tæt ved stormagasinet Salling, ville en butik efter mange år ud af et lejemål, som således blev overtaget af Profil Optik.  Brillekæden ville samle to butikker på én adresse i det centrale Aalborg og var derfor registreret i kartoteket som aktivt lokalesøgende.

”Vi har løbende haft kontakt til EDC Erhverv, som via kartoteket har haft til opgave at finde velegnede og velbeliggende butikslokaler til denne detailkæde. Det gik ret hurtigt, og lokalerne nåede ikke at komme i udbud. På Algade bliver butikker ofte handlet med temmelig store afståelsesbeløb eller nøglepenge, og det var glædeligt, at den udtrædende lejer og den nye, indtrædende lejer hurtigt fandt hinanden via EDC’s medvirken,” siger direktør Hans Andersen, indehaver af City-Ejendomme Aalborg.

Fra kontor til boliger
De mange oplysninger i kartoteket danner også grundlag for nærmere analyse og rådgivning hos EDC Erhverv. Der kan være markante forskelle i landet på interessen for en bestemt type ejendom, blandt andet kan dataene i nogle områder vise stor efterspørgsel på for eksempel kontorlokaler, mens der andre steder er lav efterspørgsel – og så er det måske en grundig overvejelse værd, om lokalerne skal konverteres eller omdannes til eksempelvis boliger.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen