Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Unikke kontorlokaler er i høj kurs

Node Image Upload 620x327_anders-hrsholt_pressebillede.tmp

Mange virksomheder er lige nu på jagt efter nye lokaler, og efterspørgslen stiger især på kontorlokaler, der understreger virksomhedens profil.

Når virksomheder søger nye lokaler, leder de i stigende grad efter rammer, der understøtter firmaets profil. Det er en af konklusionerne i en stor markedsundersøgelse fra december 2015 foretaget af EDC Erhverv Poul Erik Bech blandt mere end 800 investorer og virksomheder. Hver tredje virksomhed i undersøgelsen søger således nye kontorer i 2016 og de kommende år frem, mens hele 37 pct. angiver ”lokaler, der bedre understøtter virksomhedens profil” som baggrund for flyttetrangen.

”Efter en periode, hvor mange har oplevet stilstand, er der absolut ved at komme gang markedet med stigende interesse fra kontorlejere, der leder efter nye og bedre muligheder,” siger erhvervsmægler og senior client director i EDC Erhverv Poul Erik Bech, Helle Nielsen Ziersen. Hun peger samtidigt på et skift i det fokus virksomhederne anlægger, når de søger nye lokaler.

”Vi oplever som mæglere, at der bliver stillet mange flere spørgsmål om mulighederne for at tilpasse ejendomme og lokaler. Profil er blevet vigtigere, og viljen til at gå på kompromis med tingenes tilstand er blevet mindre,” siger Helle Nielsen Ziersen.

Mere end en adresse
Lignende erfaringer lyder fra en af hovedstadens mest kendte kontorbeliggenheder, Telia Parken, der foruden landets nationalstadion huser en lang række virksomheder.

”Mange virksomheder kigger i dag på andre elementer end de klassiske ’pris og beliggenhed’. I stedet handler det for mange om fleksible muligheder for at indrette sig - og i høj grad også om selve destinationen,” siger direktør i Telia Parken Anders Hørsholt, der peger på, at netop Parkens unikke profil tiltrækker nye lejere.

En af Parkens nye kontorlejere er Abax Danmark. For direktør Pam Singh illustrerer lokalerne i Telia Parken muligheder, ambition og vindermentalitet. Og dermed ser hun et perfekt match for kulturen i Abax, der indtog de nye kontorer i slutningen af 2015.

”Vi ønskede lokaler, der understreger vores tilgang til verden, og der mener vi, at den vindermentalitet, der præger Parken og fodboldmiljøet passer perfekt til Abax. Samtidigt har vi her central beliggenhed med gode mødefaciliteter og kantineforhold i et åbent og levende miljø, hvor der altid sker noget,” siger Pam Singh.

Tomgangen vil falde
Helle Nielsen Ziersen understreger, at optimismen helt overordnet spirer på kontormarkedet, især i hovedstaden, og samme vurdering lyder fra Ejendomsforeningen Danmark. Her peger cheføkonom Morten Marott Larsen således på høje forventninger i branchen, selv om væksten i samfundet generelt lige nu er lavere end mange have håbet på.

”Selv lav vækst i samfundet vil have positiv effekt på aktiviteten i erhvervslivet og dermed på efterspørgslen efter kontorlokaler. Derfor tyder det på, at det kommer til at gå fremad i markedet på længere sigt, og jeg forventer, at tomgangstallene på kontorområdet kommer til at falde i de kommende år,” siger Morten Marott Larsen.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen