Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Nyt boligbyggeri på slagterigrunden i Roskilde

Node Image Upload slagteri.jpg

Boligselskabet Sjælland overtager slagterigrunden med den tidligere slagteriskole. Fra venstre direktør Bo Jørgensen, Boligselskabet Sjælland, direktør Ulla Koch og vicedirektør Merete Worning fra ...

Boligselskabet Sjælland overtager slagterigrunden med den tidligere slagteriskole. Fra venstre direktør Bo Jørgensen, Boligselskabet Sjælland, direktør Ulla Koch og vicedirektør Merete Worning fra Slagteriskolen.

Boligselskabet Sjælland har netop aftalt at købe den gamle slagterigrund i Roskilde for 40 millioner kroner af Slagteriskolen.

I flere år har det været uvist, hvad der skulle ske med slagterigrunden og de gamle slagteribygninger i Roskilde. Efter lange forhandlinger har Slagteriskolen netop indgået en aftale med Boligselskabet Sjælland, med EDC Erhverv Poul Erik Bech som mægler.

Boligselskabet Sjælland har sat sig i spidsen for udviklingen af området, som har en central placering i gåafstand til gågaden og stationen. Den 11.355 m2 gamle slagterigrund er samtidig stor nok til, at der kan skabes et grønt og indbydende boligområde.

Boligselskabet Sjælland vil bygge almene boliger på området og har samtidig lavet en aftale med udviklings- og entreprenørfirmaet KPC om, at de også kommer til at bygge på området.

- Jeg er glad for, at vi kommer til at stå i spidsen for udviklingen af boligområdet. Vi ser jo rundt om i landet projekter, hvor det er de kommercielle interesser, som står i spidsen for udviklingen af boligområder. Her er det os - som non-profit alment selskab - der udvikler området. Og så trækker vi en god samarbejdspartner i form af KPC ind i projektet fortæller direktør Bo Jørgensen fra Boligselskabet Sjælland.

Sælger glæder sig over fremtiden for området
Da Slagteriskolen byggede et nyt skoleslagteri og samlede alle aktiviteter på Maglegårdsvej blev bygningerne og grunden på Køgevej overflødige i forbindelse med flytningen.

-Vi er både glade for at få solgt grunden, men også for at området vil blive brugt til almene formål. Etableringen af bolig og erhverv vil det gøre det centrale Roskilde langt mere attraktiv. Denne aftale er både god for os som skole og for Roskildes borgere, er meldingen fra direktør Ulla Koch på Slagteriskolen.

Blandet byggeri
Der kommer sandsynligvis til at ligge et par hundrede nye boliger på den gamle slagterigrund. Ud over almene boliger kan det blive erhvervslokaler, samt private boliger side om side med Boligselskabet Sjællands almene boliger.

- Det bliver godt for Roskilde og for de mange mennesker, som har skrevet sig op på vores generelle venteliste. Nu skal vi i gang med at udvikle de konkrete planer, som vi skal have godkendt af kommunen fortæller direktør Bo Jørgensen, Boligselskabet Sjælland.

Boligselskabet Sjælland har i købet bl.a. betinget sig, at kommunen godkender lokalplanen. Afhængig af den endelige lokalplan vil det samtidig være KPC, som ender med at købe, udvikle og opføre en del af området til private boliger.

Der kommer til at gå nogle år, før boligerne bliver klar til indflytning.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen