Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Letbaner giver nye muligheder for ejendomsinvestering

Node Image Upload 20150904-150137-1_49Mb.jpg

Marius Møller - Direktør for NCC Property Development

Marius Møller - Direktør for NCC Property Development

De kommende letbaner i Danmarks største byer kan give et nyt pust til investeringslysten. Forbedret infrastruktur kan skabe nye bydele og forstadsområder, hvor det er attraktivt at bosætte sig og drive erhverv.

Letbaneplaner skaber nye muligheder for ejendomshandler. Det fortæller regionsdirektør Søren Leth Pedersen fra EDC Erhverv Poul Erik Bech,
der via lokale erhvervscentre i hele landet følger markedet for erhvervsejendomme tæt. Både på kontor-, detailhandel- og boligområdet kan letbanerne skabe fornyet interesse fra investorer og ejendomsudviklere, lyder det.

Jager værdistigning
Rapporter fra Miljøministeriet og Københavns Universitet peger på, at beliggenhed nær en station generelt udløser prisstigninger på op til 8 pct. på boliger og helt op til 40 pct. på erhvervslejemål med de mange nye letbanestationer, giver det nye muligheder. Hos et af landets mest betydelige developerselskaber, NCC Property Development, bekræfter direktør Marius Møller, at letbanerne stimulerer interessen for ejendomsinvestering:
”Effektiv infrastruktur er afgørende i forhold til adgangsmuligheder for medarbejdere og kunder. Samtidigt er det jo en klar forventning, at letbanen kommer til at danne grundlag for vækst og udvikling i hele området,” siger Marius Møller. NCC har allerede opført nye ejendomme langs de kommende letbaner i både København og Aarhus.

Marius Møller peger på, at letbanerne – både i provinsen og i Københavnsområdet - er en del af den store urbanisering, der præger samfundet. ”Letbanen kommer til at understøtte den udvikling og gør det muligt at placere sig centralt uden at skulle helt ind i City,” siger han og fremhæver, at det både har betydning for boligudviklingen og for tiltrækningskraften på virksomheder.
”Vores forretning er jo at skabe værdier for vores erhvervskunder ved at levere fysiske rammer på placeringer, der lever op til de krav, der er til den omliggende by og til infrastrukturen. Her opfatter vi letbanen som stærke salgsargumenter,” siger Marius Møller.

Flere projekter i gang
I Aarhus glæder rådmand for teknik og miljø Kristian Würtz sig til de positive effekter, som letbanen giver.
”Letbanen skaber grobund for at udnytte det fulde potentiale i byen, også i den eksisterende bygningsmasse. Her er det vores strategi og også vores klare forventning, at vi de kommende år vil se en markant udvikling af både boliger og erhvervsområder, både syd og nord for Aarhus,” siger Kristian Würtz og lignende meldinger lyder fra både Odense og København. I Aalborg er der i øjeblikket skabt usikkerhed om finansieringen af den planlagte letbane i regeringens finanslovsforslag.
”Vi har oplevet markant interesse for investering langs den vækstakse, som den planlagte letbane udgør. Vi er nået meget langt, og der arbejdes lige nu med flere meget konkrete projekter. Regeringens beslutning om at tage Aalborg Letbane af Finansloven skaber desværre meget stor usikkerhed blandt de mange interesserede investorer,” udtaler stadsarkitekt i Aalborg Kommune Peder Baltzer Nielsen.

Toget kører nu
Selvom de første passagerer først står af toget om nogle år, giver det allerede nu mening, at overveje sine muligheder. Det forklarer regionsdirektør Søren Leth Pedersen fra EDC Erhverv Poul Erik Bech.
”Tidsperspektivet i et ejendomsudviklingsprojekt vil typisk strække sig over to til fem år. Men eftersom letbanerne står færdige om få år, er tiden allerede nu moden for såvel udviklere som sælgere, der ønsker at udnytte den byudvikling, letbanerne repræsenterer,” siger han.
”I takt med at områderne udvikles til levende bymiljøer, vil tomme ejendomme eller grunde, som i dag genererer næsten ingen eller måske endda negativ indtjening, kunne omdannes til eksempelvis boliger med gevinst for både for ejeren og for en developer. Vi står selvfølgelig klar til at yde professionel rådgivning hele vejen gennem processen,” siger Søren Leth Pedersen.

Kontakt
Søren Leth Pedersen
Regionsdirektør, EDC Erhverv Poul Erik Bech
51 80 40 72 - slp@edc.dk

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen