Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Investeringslysten buldrer ind i 2016

Node Image Upload sanne---martin-busk_620.tmp

Martin Busk - Bricks

Lysten til at investere i ejendomme til boligudlejning er eksploderet i løbet af sidste halvdel af 2015 - og presset på efterspørgslen ser kun ud til at fortsætte i det nye år.

Sådan lyder forventningen i markedet, hvor sælgere af ejendomme i både hovedstad og provins bliver ombejlede af investorer på jagt efter gode stabile afkast. En af dem er Martin Busk, medejer og direktør i det Aarhusbaserede ejendoms- og projektudviklingsselskab Bricks, der investerer i boligprojekter i Aarhus og København.

”Den situation vi har befundet os i i andet halvår af 2015 fortsætter helt overordnet set ind i 2016 - endda med en lille stigning. Renten kommer fortsat til at være lav, og priserne fortsætter med at stige, dog uden helt så store prisstigninger, som vi hidtil har set. Der er dog positiv stemning på markedet og høj efterspørgsel,” siger Martin Busk.

Han understreger, at det primært er centralt i de to største byer, at kampen om gode boligudlejningsejendomme finder sted.

”Det er dog vigtigt at understrege, at København allerede er blevet til Storkøbenhavn. Nu er Rødovre og Roskilde også relevant,” siger han.

Tillid til lav rente
I EDC Erhverv Poul Erik Bechs kundeanalyse svarer 79,9 pct. at de tror på en stabil lav rente i 2016. Desuden svarer hele 80 pct. af de adspurgte investorer, at de ser boligejendomme som en mulig investering i 2016. Samtidigt giver hele 60,6 pct. af de adspurgte, ligesom Martin Busk, udtryk for en forventning om, at markedsprisen på boligudlejningsejendomme fortsat vil stige.

Analysen bekræfter også, at efterspørgslen i nogen grad koncentrerer sig i og omkring de største byer med København og omegn i front, efterfulgt af Aarhus og Midtjylland. 17,5 pct. af de adspurgte investorer har dog også interesse i ejendomme placeret i Sydjylland.

Det bedste alternativ
Ifølge Poul Randrup, investeringschef for København i EDC Erhverv Poul Erik Bech, er aktiviteten på markedet for boligejendomme stor og stigende i hele landet. Han peger på, at markedet byder på fordele for både sælgere, som kan få en god pris for sine ejendomme og for købere, der med en boligejendom får en god, sikker investering, der med den aktuelle rentesituation udgør det eneste reelle alternativ til obligationer.

”Den lave rente betyder, at obligationer pt. ikke er attraktive, og det giver en stor tilstrømning af frie midler til ejendomme, hvor man får et stabilt afkast. Den situation fortsætter ind i 2016, hvor vi vil se yderligere pres på de mest centrale beliggenheder i de større byer, såvel som øget interesse for velegnede investeringsejendomme med lidt mere sekundære placeringer,” siger Poul Randrup.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen