Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Flere melder sig i kampen om kontorlokaler

Node Image Upload 620x327_morten-westphal_pressebillede-2.tmp

I det seneste år har stadigt flere virksomheder søgt nye lokaler. Markedet byder især i København på stigende efterspørgslen fra lejere og købere.

Udlejere og sælgere af kontorejendomme i hovedstadsområdet har god grund til at lade forårsoptimismen spire. Det viser udviklingen i EDC Erhverv Poul Erik Bechs Køberkartotek, der er Danmarks største database over købere og lejere, der aktivt leder efter nye mursten.

I løbet af 2015 steg antallet af virksomheder med ønske om at leje eller købe kontorlokaler således fra 825 til 1.445. En fremgang på hele 75 pct. I skrivende stund er tallet 1.505 på landsplan med hovedvægt på de større byer og med København i en klar førerposition.

”For ejere af ejendomme med salg eller udleje i tankerne er markedet godt lige nu,” siger EDC Erhverv Poul Erik Bechs regionsdirektør for København og Sjælland, Morten Westphal Jensen. Han peger på, at mange virksomheder lige nu leder efter mere plads.

Søger mere plads
En tredjedel af kunderne i Køberkartoteket efterspørger således københavnske lokaler på 500 kvadratmeter og derover, mens et stigende antal kunder søger endnu større lejemål.

”For fem år siden flyttede mange for at skære ned på omkostninger, men den tendens er vendt nu. Og ser vi på velbeliggende kontorlokaler i København i størrelsesordenen 300-600 kvadratmeter går det rigtigt stærkt lige nu. Samtidigt ser vi endda en tendens til, at lejepriserne stiger lidt,” siger Morten Westphal Jensen.

Han understreger, at den største udfordring i markedet lige nu er at følge med de mange ønsker.

Selv sager, som har været i markedet gennem længere tid, bliver i høj grad udlejet nu. Vi har haft et fornuftigt år på kontormarkedet i 2015, hvor vores beholdning er blevet reduceret markant, og blandt andet baseret på væksten i antallet af interesserede i Køberkartotektet, så tror vi på, at markedet for kontorejendomme kommer til at udvikle sig flot gennem 2016,” siger han.

Diskret lokalesøgning
EDC Erhverv Poul Erik Bechs Køberkartotek dækker alle segmenter af erhvervsejendomsmarkedet, og kartoteket indeholder lige nu mere end 9.000 ønsker fordelt på mere end 7.000 aktive købere og lejere. Flertallet er fortsat investorer på jagt efter boligudlejningsejendomme, men både lager- og kontorejendomme oplever stigende interesse, fortæller Morten Westphal Jensen.

”Vi oplever også flere og flere virksomheder, der efterspørger en søgeaftale, hvor vi hjælper den enkelte køber eller lejer med at identificere velegnede lokaler eller ejendomme - selvfølgelig med fuld diskretion. Også på det område, løser vi flere og flere store sager,” siger han.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen