Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Faldende kontorledighed i provinsen

Efter flere kvartaler med positive tendenser på kontormarkedet i Hovedstadsområdet, ser det nu også ud til, at efterspørgslen efter nye kontorlokaler i provinsen er opadgående.

Ifølge den seneste opgørelse fra oline.dk kan det samlede fald i ledigheden opgøres til ca. 155.000 kvadratmeter på landsplan, svarende til et fald på 0,6 procentpoint. Omregnet til arbejdspladser svarer dette fald til ca. 6.200 kontor-arbejdspladser.                                      

”De største fald i ledigheden inden for denne type erhvervslokaler er sket i Region Midtjylland, mens der også er registreret faldende tomgangsprocenter i Region Syddanmark og Nordjylland samt Sjælland som helhed. Beliggenhed er stadig et væsentligt parameter, men også funktionalitet vægtes højt hos både investorer og lejere. Blandt andet melder vores erhvervscentre i Syddanmark om klart stigende efterspørgsel efter kontorejendomme med kantinedrift og kort afstand til motorvejsnettet,” siger direktør i EDC Erhverv Poul Erik Bech, Jørgen Jørgensen.

”I København har tomgangen været svagt stigende gennem det seneste kvartal, men denne udvikling skal ses i lyset af, at der stadigvæk bygges mange nye kontorejendomme, hvorved lejerne fraflytter de ældre og ikke så praktisk indrettede kontorejendomme,” siger han.

”Ligeledes er der i løbet af seneste kvartal registreret et yderligere fald i tomgangen på lager- og produktionslokaler, og på landsplan er ledigheden nu nede på 3,2 %, hvilket er det laveste niveau i mere end tre år. Vores erhvervscentre på tværs af landet melder specielt om stigende interesse for lager- og produktionsejendomme i brugersegmentet, og også her vægtes infrastrukturen højt. Dette harmonerer godt med den seneste udgave af Ejendomsforeningen Danmarks markedsstatistik fra oktober, hvor alle forventningsindikatorer for første gang i undersøgelsens levetid er positive. Udviklingen har endnu ikke sat sig i faldende afkastkrav og stigende markedsleje, men ikke desto mindre ser vi klare bedringstegn på markedet” slutter Jørgen Jørgensen.

Læs de seneste markedstendenser i EDC Market Update November 2015 her.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen