Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

EDC Erhverv melder udsolgt på samtlige METRO-ejendomme

Node Image Upload jan-povl-mogens-metro-inde.tmp

Fra venstre: Jan Hougaard, EDC Erhverv Poul Erik Bech, Mogens Petersen og Povl Davidsen, Davidsens Tømmerhandel.

Davidsens Tømmerhandel med hovedsæde i Vojens har købt de sidste to af den nu lukkede METRO-kædes store varehuse med overtagelse den 1. juni. Købet betyder, at Davidsen nu er på vej til Jyllands to største byer, Aarhus og Aalborg. Dermed vil kæden dække hele Danmark med 14 afdelinger i Jylland, Odense og Nordsjælland.

”Med store afdelinger i Aarhus og Aalborg kan vi nu for alvor betegnes som en landsdækkende kæde. Det er vores klare mål at skærpe konkurrencen om både professionelle kunder og private forbrugere i de to områder, som vi nu rykker ind i”, siger tømmerhandler Povl Davidsen.

EDC Erhverv Poul Erik Bech har stået for salget af METROs ejendomme i Danmark, og der resterer nu blot en byggegrund i Odense. De sidste to ejendomme er netop afsat og her er tale om to markante ejendomme. I Aalborg er grunden på 26.000 kvm, mens bygningerne indeholder 12.000 etagemeter og i Aarhus er grunden er på 38.000 kvm med 17.000 etagemeter bygninger.

”Da METRO besluttede sig for at lukke ned i Danmark for halvandet år siden, fik vi overdraget opgaven med at sælge alle 4 varehuse. Det var på et rigtig svært tidspunkt, fordi finanskrisen har gjort det svært at finde købere til så store bygninger”, fortæller projektchef Jan Hougaard fra EDC Erhverv Poul Erik Bech i Aarhus.

”Det har således været afgørende i forhandlingerne med METRO, at en potentiel køber var særdeles solid. Det er svært at gennemføre en forhandling på det her niveau, hvis sælger ikke tror på købers finansielle muligheder. Da vi præsenterede METRO for tilbuddet fra Davidsens Tømmerhandel, gik det imidlertid hurtigt, og det lykkedes at få den store handel på plads i løbet af kun 4 måneder”, fortsætter Jan Hougaard.

De øvrige to METRO-ejendomme i hhv. Kolding og Glostrup blev solgt til to forskellige købere. Ejendommen i Glostrup blev erhvervet af Dansk Cater A/S, som åbner inco-butik nummer tre i rækken. I Kolding blev ejendommen købt af Trade City A/S som et led i udvidelsen af virksomheden, og den gamle METRO-bygning er således blevet til ”Space City” som drives som ét samlet lager-/engroslejemål.

Ifølge Senior Client Director i EDC Erhverv Poul Erik Bech Helle Nielsen Ziersen har det i høj grad været kombinationen af internationale kontakter og lokalt kendskab, der har sikret en smidig salgsproces:

”At være én samlet landsdækkende virksomhed med alle kompetencer in-house gjorde det muligt, at det blot tog 5 måneder, fra vi lukkede den første ejendom til den sidste. Da jeg startede dialogen med METRO, lavede vi et tværgående team sammensat af lokale erhvervsmæglere i de 4 områder og marketingsspecialister. Det har sikret en effektiv og målrettet salgsstrategi og et stærkt landsdækkende samarbejde. Vi er glade for at servicere internationale kunder og erkender, at Poul Erik Bech-koncernen står ekstremt stærkt, eftersom vi med vores 15 erhvervscentre rundt i landet har en bred lokal ekspertise. Det er klart den lokale ekspertise, der omsætter ejendomme nationalt - og ikke mindst lokalt. Vi ønsker parterne stort tillykke med handlen.”

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen