Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Bombardier sætter hele fabrikken til salg

Node Image Upload Bombardier_web.jpg

Togproducenten Bombardier Transportation Denmark A/S har sat sin centralt beliggende ejendom i Randers til salg med hjælp fra EDC Poul Erik Bech Erhverv. Dette sker som en naturlig konsekvens af, at Bombardier har valgt at afvikle samtlige aktiviteter i Randers.

”Vi må konstatere, at der ikke er et marked for de ydelser, vi tilbyder, på det danske marked. Der er ikke togforretning i Danmark og har ikke været det i mange år. Sidste år nedlagde vi vores produktion i Randers, og nu fortsætter virksomheden med cirka 70 medarbejdere, især ingeniører, fra vores adresse i Hvidovre,” siger adm. direktør Peter Sonne, Bombardier Transportation Denmark A/S.

Bombardier Transportation Denmark søger nu grunden og alle bygningerne solgt som en samlet pakke. Grunden er på 22 hektar og frembyder fremragende byudviklingsmuligheder til den fremtidige ejer. Betydelige dele af de 62.000 kvm. bygninger er velfungerende højloftede produktions- og lagerfaciliteter, og en del er i dag lejet ud til større virksomheder som DSB og, KSM Industry ApS og Aalsrode Maskinfabrik A/S.

Ejendommen i Randers har en attraktiv beliggenhed, umiddelbart øst for bykernen, tæt ved fjorden. Siden 1896 har stedet dannet ramme om vognfabrikken Scandia, hvor hundredevis af arbejdere har arbejdet med fremstilling af materiel til togindustrien. Ikke alene har virksomheden været en væsentlig lokal arbejdsplads med over 1.200 ansatte i storhedstiden. Vognfabrikken har også gennem mere end 100 år haft national betydning som leverandør af tog til DSB, heriblandt IC3-togene.

”Det er med vemod, at vi har besluttet at sælge den historiske grund. Randers Kommune har gennem hele forløbet været både erhvervsvenlig og proaktiv i forsøget på at skabe de bedste betingelser for os. Men når der ikke er et marked for tog- produktion og vedligehold i Danmark, går det ikke i længden,” siger Peter Sonne, Bombardier.

Der har på det seneste været en del konkret interesse for de tomme fabrikshaller på ejendommen, både fra lokale og udenbys virksomheder. Det forventes derfor, at der inden for en kortere periode vil blive udlejet yderligere bygninger og lokaler. Med grundens centrale placering i Randers vil dele af den med fordel på langt sigt kunne udvikles til både bolig- og detailhandelsbebyggelse.

Henvendelser om køb af ejendommen til projektchef Jan Haugaard tel. 20373722 eller erhvervsrådgiver Michael Møller Andersen tel. 61687819 - EDC Erhverv Poul Erik Bech.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen