Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Din nattesøvn er nøglen til gode præstationer på arbejdet

billede

Vi har alle haft dage på arbejdet, hvor vi var ekstra produktive og i godt humør, men også dage, hvor koncentrationen og gejsten manglede. Det handler ofte om, hvordan din nat og morgen har været, og derfor er det vigtigt, at du får den optimale nattesøvn - både i forhold til mængde og kvalitet. Forskellen i din præstation på arbejdet er nemlig markant.

Nattesøvn er et evigt debatteret emne. ”Hvor længe skal man sove for at få nok søvn”, ”Hvornår sover man bedst” og ”Hvordan forbedrer man sin søvn” er alle populære søgefraser på Google. Og det er egentlig helt forståeligt.

For opnår du en bedre nattesøvn, kan du se frem til en række fordele i din fritid, men også i særlig grad på arbejdspladsen. Fordele såsom:

  • Øget koncentration
  • Forbedret hukommelse
  • Bedre humør
  • Mindre stress
  • Styrket immunforsvar

Alle disse er styrkede egenskaber, der kan optimere din præstation på arbejdspladsen. Det er med andre ord en god idé at gøre en indsats for at forbedre din nattesøvn, hvis du vil gøre en god figur i hverdagen. De Google-søgninger, vi nævnte i indledningen, vil vi hjælpe dig med at besvare undervejs i artiklen. Føler du, at dagene bliver hårdere og hårdere både fysisk og mentalt, kan du herunder finde konkrete råd til, hvad der kan hjælpe på din nattesøvn og dermed skære ned på dagene, hvor du føler dig sløv og træt.

sengezonen.dk kan du finde den rette seng, hvilket er vigtigt for at få en god nattesøvn.

Sigt efter 8 timers søvn
Stort set alt, der omhandler søvn, er individuelt. Noget, som gør en stor forskel på en person, har måske ingen effekt på en anden. En tommelfingerregel lyder dog, at 8 timers søvn er det, man bør stræbe efter.

I mindre perioder kan man godt komme igennem arbejdsdagen med mindre søvn, men hvis disse perioder begynder at vare i en måned eller mere, vil det påvirke præstationen på arbejde negativt.

Koncentrationen og det gode humør er svært at holde ved lige, hvis du svækket og ufokuseret, når du forlader dynerne efter 4-5 timers søvn for 10. dag i træk. Og med manglende koncentration og dårligt humør vil du selvfølgelig ikke kunne præstere på samme led, som hvis du var frisk og veloplagt. Rutineopgaverne kan godt klares med et mindre mængde søvn, men skal du tænke kreativt, hjælper en god nats søvn markant på din koncentrationsevne. Koncentration og kreativitet hører nemlig sammen.

Længere perioder med mangel på søvn går dog ikke kun ud over præstationen. Det kan også have alvorlige konsekvenser for dit helbred, så det skal tages seriøst.

Hvad skyldes din mangel på søvn?
Vi har alle prøvet at ligge i sengen og vende og dreje os, fordi det er svært at falde til ro. Begynder du at opleve dette oftere, bør du overveje at gribe til handling. Der er ikke noget galt i, at du en gang imellem har svært ved at falde i søvn. Problemet opstår, hvis det drejer sig om flere nætter om ugen.

Den typiske kilde til en dårlig nats søvn er stress. Stress bekæmpes mest effektivt ved at slappe af og få masser af søvn, hvorfor det kan udvikle sig til at blive en ond cirkel, hvis stressen fører til, at du får mindre søvn.

Skyldes din mangel på søvn, at du har smerter i ryg eller nakke, så findes både synderen og løsningen måske i din seng. En madras, der er tilpasset til din krop, kan forbedre din liggeposition, så du kan falde i søvn og vågne op smertefrit. På danske Sengezonen.dk kan du læse meget mere om forskellen på en tilpasset madras og en almindelig madras samt finde en yderligere information om, hvad en god madras kan gøre for dig.

Drop din sidste time af aften-tv
I vores digitale verden af fjernsyn, Netflix, sociale medier og nyheder 24/7 er det naturligt for mange, at aftensafslapningen foregår foran en skærm. Meget af tiden går foran iPad, TV, smartphone eller computer, når man endelig kommer hjem fra arbejdet. Skal det hele med, kan aftenerne godt trække ud og blive lidt for lange.

Har du haft en lang periode, hvori du ikke har været helt oplagt på arbejdet, bør du måske stille dig spørgsmål som: ”Er det virkelig nødvendigt at se det ekstra afsnit af favoritserien på iPad’en?”, ”Er jeg nødt til at se Natholdet, eller skal jeg bare gå i seng?”. Det kan være svært at aflægge sig disse vaner, men prøv over en periode at se, om det ikke har en positiv effekt på din arbejdseffektivitet.

Selvfølgelig skal der være plads til at hygge sig og slappe af om aftenen, men hvis du er typen, der sidder oppe lidt for længe og scroller på de sociale medier eller tager en ekstra time foran fjernsynet, bør du måske overveje at slukke lidt tidligere. De ekstra søvntimer kan gøre en stor forskel på din arbejdsplads.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen