Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Projektlønsomhed – vejen til succes i ingeniørbranchen

Node Image Upload piechart.ashx_.jpeg

Hvordan I skaber en kultur, der fremmer projektlønsomhed, og dermed sikrer vækst og succes i jeres rådgivende ingeniørfirma.

Hvordan I skaber en kultur, der fremmer projektlønsomhed, og dermed sikrer vækst og succes i jeres rådgivende ingeniørfirma.

Af Michael Toft, Principal Sales, Deltek

Tænk på jeres rådgivende ingeniørfirma. I har dygtige medarbejdere, der er topmotiverede. De er grundige, tager kalkulerede risici, identificerer problemer og finder innovative løsninger. De værdsætter eksakt data og forstår vigtigheden i at holde sig inden for aftalt tid og budget.

Men hvordan får I jeres medarbejdere til helt konkret at medvirke til, at jeres forretning vokser, og fokusere på jeres overordnede forretning, nemlig lønsomhed, pengestrøm og ressourcestyring?

3 tips til at fremme projektlønsomhed
Her er tre parametre, som er værd at kigge nøje på i enhver rådgivende ingeniørvirksomhed, der gerne vil fremme en kultur, hvor projektlønsomhed er øverst på agendaen hos alle:

  • Talent Management-dilemmaet: Det er normal praksis i ingeniørbranchen at forfremme de dygtigste ingeniører til projekt- og mellemledere, ikke fordi de nødvendigvis udviser ypperlige ledelseskompetencer, men fordi de er de bedste inden for deres tekniske felt. Men vær opmærksom på, at når en medarbejder tager skridtet fra ekspert til leder, er det pludselig helt andre kvalifikationer, der kræves, såsom at kunne forhandle kontrakter, udforme budgetforslag til projekterne og definere ressourcebehov.
  • Balancegangen mellem projektkvalitet og lønsomhed: Ansvaret for et projekts succes og lønsomhed ligger på projektlederens skuldre. Projektlederen skal altså sikre, at et projekts arbejdsbeskrivelse bliver afsluttet inden for aftalt tid og budget. Det betyder ofte, at de skal mestre den svære balancegang mellem at levere den bedste projektkvalitet og samtidig ikke overservicere kunderne. Det koster nemlig på kort sigt i forhold til projektets lønsomhed og også på langt sigt, da det stiller urealistiske forventninger om fremtidige projekter, som igen kan påvirke lønsomheden negativt.
  • Hvordan I mestrer alle aspekter af projektledelse: Projektledelse er mange ting, men for virkelig at lykkes, mener vi, at det vigtigste er at fremme præcis og proaktiv planlægning og at træffe de rigtige beslutninger på alle niveauer i forretningen. Det betyder, at jeres projektledere skal bemyndiges til at have adgang til præcis og opdateret information, når som helst de har brug for det. Og på virksomhedsniveau betyder det, at I skal have integrerede processer og work flows, der er forbundet, alt sammen for at øge effektiviteten og samarbejdet i jeres projektteams.

Det begynder ved teknologien
Hvis I gerne vil forme en kultur, hvor projektlønsomhed er omdrejningspunktet, er teknologi et rigtigt godt sted at begynde. Projektbaseret ERP er designet til at give projektledere en ramme, hvorfra de kan implementere de rigtige forretningsprocesser og best practices i deres projekter. På den måde har jeres projektledere ét sted, hvorfra de kan kontrollere alle aspekter af deres projekter fra planlægning og styring til fakturering og rapportering. Eller kort sagt: projektledere i rådgivende ingeniørfirmaer har brug for værktøjer, der er specielt bygget til integreret projekt-, ressource- og økonomistyring.

Med projektbaseret ERP får jeres virksomhed et integreret overblik over al projekt-information, og det vil gøre jeres projektledere i stand til at:

  • Reagere hurtigt på salgsmuligheder og vinde mere lønsomme kunder
  • Styre jeres ressourcer effektivt og dermed øge hele virksomhedens lønsomhed
  • Få det overblik og den indsigt, der skal til for at træffe bedre beslutninger
  • Implementere standardprocesser, best practices og ’compliance’ på tværs af virksomheden
  • Give kunderne en konsistent kundeoplevelse af høj kvalitet i leveringen
  • Omstille sig til skiftende krav og mål i forretningen

Bevar kreativitet og innovation i alles job
Det må være en topprioritet for enhver rådgivende ingeniørvirksomhed at skabe en kultur, hvor projektlønsomhed er i fokus. Med projektbaseret ERP får alle ansatte i jeres virksomhed den rigtige ramme til at fokusere på de samme forretningsmål og nøgletal for i sidste ende at sikre lønsomhed i hele forretningen. Projektlederne får ét sted, hvorfra de kan styre deres projekter. Det giver dem mulighed for at fokusere på det store billede, nemlig at sikre lønsomhed, pengestrøm og ressourcestyring samtidig med, at de kan blive ved med at være kreative og innovative i deres job.

Lad os slutte med et citat fra COWI’s VP, Project Management Office, Group IT, Henrik Mortensen, hvor han beskriver, hvordan COWI har oplevet præcis det skabe en kultur med projektlønsomhed i fokus, og hvilke positive resultater det har givet forretningen:

”Det var en topprioritet for os at skabe en projektlønsomhedskultur blandt alle vores projektledere. Noget af det vigtigste i den proces var at få et fremadskuende overblik i real-tid … Siden implementeringen af vores Deltek Maconomy ERP-system har vi øget vores indtjeningsmargin fra 1,7% til 5,5%, og det er kæmpestort skridt i en branche med meget lave marginer.”

Dette blogindlæg er baseret på Delteks white paper ”How to Create a Culture of Project Profitability”, som du kan læse i sin helhed her

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen