Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Væksten ok, men der er ridser i lakken

Der er fortsat fremgang i dansk økonomi. Med fremgang i både indenlandsk efterspørgsel og eksporten steg det samlede BNP med 0,4 % i 3. kvartal 2013. Det peger i retningen af, at samfundsøkonomien ...

Der er fortsat fremgang i dansk økonomi. Med fremgang i både indenlandsk efterspørgsel og eksporten steg det samlede BNP med 0,4 % i 3. kvartal 2013. Det peger i retningen af, at samfundsøkonomien er ved at finde sig selv igen, men der er ridser i lakken.

Danmarks Statistik har netop offentliggjort nationalregnskabstal for 3. kvartal 2013. Væksten stiger med 0,4 %, hvor der både er fremgang i eksporten og indenlandsk efterspørgsel. Tallene viser, at samfundsøkonomien er ved at komme på spore igen.

- Det er anden gang i denne uge, at vi får positive nyheder. Først en fornuftig finanslovsaftale for 2014 og nu ser vi at samfundsøkonomien fortsat viser tegn på fremgang. Med et fornuftigt 3. kvartal løfter det sandsynligheden for, at vi trods alt ser en lille fremgang i 2013, udtaler adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

Privatforbruget er forsat ikke kommet i gang og er faldet med 0,1 % i 3. kvartal 2013. Ses der på faste bruttoinvesteringer, er der en fremgang på 3,9 %, men herunder en tilbagegang i boligbyggeri på 3,4 %.

- Det er positivt, at vi overordnet set er vidne til fremgang. Men det er vigtig at pointere, at vi skal have gang i det private forbrug og forbrugernes forventninger til fremtiden, førend vi rigtig kommer til at se væksten tage fat, fortæller adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

- Faldet i boligbyggeriet er efterhånden en tendens vi desværre er vant til. Når vi ser på påbegyndt nybyggeri, har vi ikke set et lavere niveau siden 2. verdenskrig, og jeg mener, at politikerne må se at få øjnene mere op for denne problematik. De har sat nogle energi- og klimamål frem i mod 2020, som ikke kommer af sig selv. Nybyggeriet og et langt større omfang af energirenoveringer er et must, så energiforbruget i vores bygninger kan sættes ned, fortsætter adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre

Håndværkerfradraget fortsætter i 2014.

- Det er positivt, at håndværkerfradraget fortsætter i 2014. Dog kunne jeg godt tænke mig at det blev en permanet løsning, ligesom vi ser ROT-fradraget i Sverige. Det er vigtigt, at politikerne ikke læner sig tilbage og er tilfredse med finansloven for 2014 og Vækstplan DK. Der er i den grad behov for politiske tiltag, der både løfter erhvervslivets og de private forbrugeres incitament til at bygge nyt, slutter adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

Yderligere information:

Adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre, tlf. 45 80 78 77, pt@danskebyggecentre.dk

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen