Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Spar på energien

Spar på energien

D. 29. januar afholdte Brancheorganisationen Danske Byggecentre årsmøde under temaet Spar på energien. Mødet havde blandt andet deltagelse af Klima-, energi-, og bygningsminister Rasmus Helveg ...

D. 29. januar afholdte Brancheorganisationen Danske Byggecentre årsmøde under temaet Spar på energien. Mødet havde blandt andet deltagelse af Klima-, energi-, og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen, der fortalte om regeringens ambitioner om at reducere danskernes energiforbrug, og hvordan byggeriet og leverandører af byggematerialer kan spille en afgørende rolle i realiseringen af disse ambitioner.

- Det er ikke tilfældigt, at temaet i år var Spar på energien. Vi vil rigtig gerne sætte mere fokus på, at der er et enormt potentiale for energibesparelser gemt i byggeriet. Og selvom klimadagsordenen længe har været domineret af spørgsmålet om alternativ energi, føler vi, at der er sket et lille skred. Eksempelvis har Boligjobordningen vist, at danskerne er rigtig gode til at energirenovere, hvis de får et incitament til at gøre det. Og Energistyrelsen har søsat flere støtteordninger, og senest har de lanceret BedreBolig-ordningen – som vi også samarbejder med dem om. Det er en snert af momentum vi gerne vil udnytte, siger Palle Thomsen, adm. direktør i Danske Byggecentre.

Halvering af energiforbruget med simpel energirenovering
I dag går mere end 40 % af Danmarks energiforbrug til opvarmning og drift af boliger. Heraf går ca. 35 % til opvarmning. Og almindelige enfamilieshuse tegner for 70 % af det forbrug. Det er således en betragtelig del af det samlede danske energiforbrug, der går til at opvarme hjemmene. Således er der også et kæmpe potentiale for at reducere Danmarks samlede forbrug, hvis man i højere grad fokuserer indsatsen netop her. Og det behøver ikke at være så svært endda.

Tal fra Videncenter for Energiforbedringer i Bygninger viser, at de fleste huse opført før 1972 næsten vil kunne reducere energiforbruget med 50 % ved hjælp af simple energiforbedringer, eksempelvis ved at sætte nye vinduer i eller hulmursisolere.

At lave et dramatisk indhug i landets energiforbrug behøver ikke at være så dramatisk, som mange gerne vil gøre det til, hvis vi blot starter med det mest basale – nemlig at blive bedre til at isolere vores hjem. I modsætning til store temaer som omlægning af energiinfrastrukturen eller fokus på at nedbringe industriens forbrug, bør vi starte med at kigge på almindelige huse. Materialerne og teknologien til at reducere energiforbruget drastisk findes allerede, og for de flestes vedkommende vil det ovenikøbet betyde en forbedring af indeklimaet. Så man kan godt sige, at det er en win-win, siger Palle Thomsen.

Bag om det nye bygningsreglement og guide til at få danskerne til at gøre det rigtige
Foruden indlæggene fra Rasmus Helveg Petersen og Henrik Andersen skitserede forskningschef på Statens Byggeforskningsinstitut, Søren Aggerholm, indholdet af det kommende bygningsreglement (BR15). Endelig kom adfærdsforsker Sille Krukow fra DR-programmet Vanens Magt og gav eksempler på, hvordan nudging kan bruges.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen