Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

SKATs evaluering af Boligjobordningen ændrer ikke meget

Node Image Upload palle_03_skåret til.jpg

Benny Engelbrechts rapport om Boligjobordningens beskæftigelseseffekter synes at forudsætte, at konjunkturerne er normale. Men for små- og mellemstore håndværksvirksomheder i provinsen synes ...

Benny Engelbrechts rapport om Boligjobordningens beskæftigelseseffekter synes at forudsætte, at konjunkturerne er normale. Men for små- og mellemstore håndværksvirksomheder i provinsen synes virkeligheden at se anderledes ud.

I onsdags udkom Benny Engelbrechts rapport om effekterne af Boligjobordningen. Angiveligt hans forsøg på at bringe lys over diskussionen om ordningens videreførelse. Læser man rapporten, er det dog påfaldende hvordan faktorer, der normalvis antages at øge beskæftigelsen, i dette tilfælde ikke synes at have denne effekt. Eksempelvis får man det indtryk, at nok skader det ikke økonomien, når danskerne, i stedet for at gøre det selv eller sort, udnytter ordningen til at få professionelle til at lave projekter hvidt. Men tilsyneladende er det heller ikke en nødvendigvis en god ting, eftersom forfatterne antager, at pengene i stedet vil være gået til andet forbrug

- I lyset af alle de tilpassede sandheder, der i tidernes løb er kommet fra Skatteministeriet, sætter vi stor pris på, at der var taget initiativ til en uvildig undersøgelse af Boligjobordningens beskæftigelseseffekter. Men jeg kan ikke undgå at føle, at Benny Engelbrecht har spurgt, som han gerne vil have svar. Når man læser rapporten, sidder man tilbage med et indtryk af, at analysen er en øvelse ud i at forsvare, at Boligjobordningen ikke skal videreføres, siger Palle Thomsen, adm. direktør i Brancheforeningen Danske Byggecentre.

Regionale effekter ikke belyst
Desværre har man undladt at undersøge de regionale effekter og inden for underbrancher. For udviklingen i beskæftigelsen inden for bygge og anlæg peger på, at der i visse regioner stadig er en unormal lav beskæftigelse. Eksempelvis er byggebeskæftigelsen i region Sjælland og i Nordjylland faldet med samlet 3.500 siden 2011. Siden 2007 er der sket et fald på knap 16.000.  Også beskæftigelsen i de almindelige håndværksfag, eksempelvis murer og tømrer, er faldet markant siden 2011. Således er næsten 11.000 færre i dag beskæftiget inden for disse fag.

Med andre ord er der rigeligt med ledige ressourcer, som Boligjobordningen kan skabe beskæftigelse til på grund af øget efterspørgsel.

- Det er lidt ærgerligt, at rapporten ikke er dykket lidt grundigere ned i disse regionale og fagmæssige forskelle, for vi har en kraftig formodning om, at det vil have givet et andet og klarere billede. Tallene bekræfter i øvrigt vores, og branchens, hidtidige argumenter for bevarelse af Boligjobordningen. Nemlig at det skaber beskæftigelse til de små og mellemstore håndværksvirksomheder i yderområderne, siger Palle Thomsen.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen