Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Regeringen vildleder om beskæftigelsen og Boligjobordningen

Regeringen vildleder om beskæftigelsen og Boligjobordningen

I forbindelse med at Venstre i går afgav løfte om at genindføre Boligjobordningen, udtalte Jesper Petersen, at Boligjobordningen er en dyr måde at øge beskæftigelsen, som han i øvrigt mener klarer ...

I forbindelse med at Venstre i går afgav løfte om at genindføre Boligjobordningen, udtalte Jesper Petersen, at Boligjobordningen er en dyr måde at øge beskæftigelsen, som han i øvrigt mener klarer sig godt. Men Jesper Petersen sammenligner pærer og bananer i sin opgørelse af beskæftigelsen og prisen på Boligjobordningen. Noget hans kollegaer hos de Radikale også tidligere har gjort.

Til Ritzau udtalte Jesper Petersen, at den private beskæftigelse er steget med 44.000 personer på halvandet år, og at Boligjobordningen er en dyr måde at skabe mere beskæftigelse. Det er imidlertid nærmest bedrageri at bruge tallene på den måde, blandt andet fordi han bevidst ser bort fra sæsonudsving. Når Jesper Petersen siger, at den private beskæftigelse er steget med 44.000 tæller han dels offentlige virksomheder med, dels ser opgørelsen han bruger kun på antallet af beskæftigede personer. Det vil sige, at han sidestiller del- og fuldtidsbeskæftigelse. Han kan således ikke sige om tallene dækker over en reel vækst i arbejdstimer.

Hvis man i stedet kigger på tallene for fuldtidsbeskæftigede i privatejede virksomheder og organisationer, er tallene noget mere beskedne. Når man sammenligner kvartal for kvartal – og dermed undgår sæsonudsvingninger, var der ca. 20.000 flere ansatte i 2014 end i 2013.

- Det styrker ikke ligefrem regeringens troværdighed, når Socialdemokraterne render rundt og bruger tallene på den måde, i et forsøg på at dokumentere, at der er fremgang i den private sektor. Og selvom det er valgår, er det jo lidt svært for vores medlemmer at sige til deres kunder, at der er fremgang, når de ikke får flere ordrer i bogen, siger Palle Thomsen, adm. direktør i Danske Byggecentre.

Det er ikke første gang Regeringen bruger tal forkert
Det er desværre ikke første gang Regeringen misbruger fakta om Boligjobordningen. Som sine Radikale regeringskollegaer mener Jesper Petersen, at ordningen er for dyr. Uden dog at specificere, hvad billigere alternativer er. De Radikale har tidligere fastholdt, at jobs Boligjobordningen har skabt, koster én million per styk. Et tal, der er gået igen i debatten. Tallet er dog misvisende på den måde, at det kun ser på omkostningen – det tabte skatteprovenu. Der er altså ikke taget højde for indtægter i form af skat, moms og reducerede udgifter til arbejdsløshedsydelser.

Endelig slog Skatteministeriet stort op, at Boligjobordningen primært blev brugt af danskere med en årlig indkomst over 700.000 kr. Det var dog en lodret løgn, eftersom Skatteministeriets egne tal klart viser at 114.000 danskere med en indkomst på højst 200.000 brugte ordningen i 2013. Tilsvarende brugte blot 38.000 med en indkomst over 700.000 den.

- Vi støtter ikke Boligjobordningen af ideologiske årsager, men simpelthen fordi vi kan se, at det er en ordning, der løser nogle grundlæggende udfordringer for vores branche og samfundet generelt. Når Socialdemokraterne på den måde sammenligner pærer og bananer, kaster det grus i debatten og tager fokus på de udfordringer, vi rent faktisk står over for. Udfordringer som plager hele Europa,”  siger Palle Thomsen.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen