Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Pas på Danmarks økonomiske grænser

Port

Brancheforeningen Danske Byggecentre efterlyser, at regeringen har en klar plan for, hvordan man vil kompensere for de økonomiske konsekvenser af grænsekontrollerne – i begge ender af landet. For begge dele af landet vil blive ramt på væksten, fordi grænsependlere vil søge væk fra Danmark pga. det øgede tidsforbrug og kompleksiteten med at krydse grænserne.

Vi anslår, at der alene mellem Danmark og Sverige dagligt krydser omkring 15.000 arbejdstagere. Hvis denne pendling i en længere periode fortsætter med at blive kompliceret og forlænget af ID-kontrol, må man umiddelbart forvente, at det vil føre til, at de nuværende pendlere søger beskæftigelse i hjemlandet, og dermed mister Danmark vital arbejdskraft – med økonomisk nedgang til følge.

- Vi er fortsat optaget af, at regeringen også passer på væksten. Og dermed bekymrer det os, at regeringen ikke melder ud, hvordan man i givet fald vil håndtere den økonomiske problematik, der opstår, hvis grænsekontrollerne ender med at bestå så længe, at pendlerne ser sig om efter arbejde i deres hjemland, og dermed efterlader ubesatte stillinger i Danmark, siger Palle Thomsen, adm. direktør i Brancheforeningen Danske Byggecentre.

Regional udvikling kan blive sendt tilbage til start
Udvikling og forenkling af pendlervilkårene har været en dagsorden i flere årtier – både i København og omkring den dansk/tyske grænse. Og særligt i Sønderjylland hvor der tidligere var to udkantsområder, er det lykkes at forandre området omkring grænsen til et dynamisk fællesmarked.

- Når jeg ser på, hvor meget de åbne grænser har betydet for udviklingen af Sønderjylland, bekymrer det mig, at man er nødt til at lukke dem. Jeg er oprigtig bekymret for, at de tyske arbejdstagere hurtigt vil finde andre steder at arbejde – hvilket naturligvis vil gå ud over væksten i Danmark, men i særdeleshed hæmme den regionale udvikling i Sønderjylland, siger Palle Thomsen.

Regeringen må ledsage grænsekontrollen med vækstinitiativer
Såfremt det viser sig, at grænselukningerne fortsætter i en længere periode, må regeringen anvise ekstraordinære tiltag, der bibeholder det økonomiske momentum, der i dag er i grænseregionerne.

Yderligere information:
Adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre, tlf. 45 80 78 77, pt@bdb.dk

 

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen