Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Ny brancherundspørge: Klima- og energiløsninger vil drive fremtidens byggeri

Node Image Upload byggeriets-klimapriser---danske-byggecentres-stand.tmp

Bæredygtigt byggeri og innovative byggematerialer bliver et stadig vigtigere forretningsområde for den danske byggebranche. Det mener i hvert fald ni ud af ti fagfolk, som anser, at klimaløsninger og energirenovering skal være med til at drive byggeriet i en positiv retning, viser en rundspørge foretaget af Brancheforeningen Danske Byggecentre i anledning af BYGGERI’16.

Syv ud af ti fagfolk (70,3 pct.) i den danske byggebranchen forventer, at der de kommende år kommer et øget fokus på klimaløsninger og energirenoveringer inden for byggeriet. Og ni ud af ti fagfolk (86 pct.) tror, at klimaløsninger og energirenovering skal være med til at drive byggeriet i en positiv retning.

Det viser en rundspørge blandt cirka 350 fagfolk i byggebranchen, foretaget af Brancheforeningen Dansk Byggecentre op til Skandinaviens vigtigste fagmesse inden for byggevarer, BYGGERI’16 i Fredericia, der løber af stablen 1. til 4. marts.

”Bygherren er i stigende grad opmærksom på det aftryk, som byggeri har på råstof- og materialeressourcerne og på klimapåvirkningerne fra energiproduktion. Bæredygtigt byggeri, innovative klimaløsninger og energirenoveringer er med til at skabe vækst og arbejdspladser og kan samtidig understøtte en grøn udvikling for bygningsejerne. Vi er glade for, at så mange fagfolk i byggebranchen mener, at grøn innovation driver byggeriet i en positiv retning,” siger Henrik Bang, direktør for Bygherreforeningen og medlem af Nomineringskomitéen for Byggeriets Klimapriser.

Flere i byggeriet satser på grøn innovation
Brancheforeningen Danske Byggecentre uddeler i forbindelse med BYGGERI’16 byggeriets tre klimapriser, som fokuserer på klima, energi og miljø. Interessen for at komme i betragtning som én af de 17 nominerede har i år været ekstraordinær høj, og de mange kvalificerede ansøgninger vidner ifølge adm. direktør for Brancheforeningen Danske Byggecentre, Palle Thomsen, om, at flere virksomheder inden for byggeriet nu satser på grønne og innovative løsninger.

”Vi har uddelt klimapriserne siden 2010 med det mål at øge kendskabet og fremme den grønne udvikling inden for byggeriet og byggevarer. De seneste år er denne udvikling gået stærkt, og i år ser vi nogle af de hidtil stærkeste og mest innovative materialer og løsninger blandt de nominerede såvel som hos de 300 udstillere på messen,” siger Palle Thomsen, som fortsætter:

”Rekordmange firmaer har ansøgt om at blive nomineret - og niveauet har været højt - så noget tyder på, at flere i byggeriet satser på innovation inden for klima, energi og miljø. Bæredygtighed og grøn innovation bliver i hvert fald et af de helt store temaer ved BYGGERI’16, som kommer til at byde på flere nyskabende løsninger og materialer end nogensinde før,” siger Palle Thomsen.

Om undersøgelsen
Undersøgelsen er fortaget i forbindelse med fagmessen BYGGERI’16. Svarene er indsamlet i perioden 20. januar til 12. februar blandt medlemmer af Dansk Byggeri, Danske Byggecentre, Dansk Håndværk samt udstillere på BYGGERI ’16 og besøgende byggefagfolk fra BYGGERI-messen i 2014. 346 byggefagfolk har besvaret undersøgelsen.

Om BYGGERI ’16
BYGGERI’16 afholdes 1. – 4. marts 2016 i MESSE C, Fredericia for 17. gang og er åbent dagligt fra kl. 9.30 – 17.00. BYGGERI-messen har igennem årerne positioneret sig som Skandinaviens vigtigste fagmesse for byggevarer. Fri adgang for fagfolk mod registrering.

Arrangør: 
BRANCHEFORENINGEN DANSKE BYGGECENTRE  Egebækvej 98  2850 Nærum  Tlf. 45 80 78 77

E-mail: info@byggerimessen.dk

Messecenter:
MESSE C, Fredericia  Vestre Ringvej 101  7000 Fredericia  Tlf. 75 92 25 66
E-mail: messec@messec.dk

Messeareal: 
BYGGERI ’16: Ca. 28.000 kvm.

Antal udstillere: 
BYGGERI ’16: Ca. 300 udstillere.

For yderligere information, kontakt:
Adm. direktør for Brancheforeningen Danske Byggecentre, Palle Thomsen, tlf. 45 80 78 77
Pressechef, Claus Bendsen, tlf. 20 26 32 96

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen