Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Nominerede til Byggeriets Klimapriser fundet: Klimaløsninger i byggeriet findes i stigende grad i selve materialerne

Messe

På Skandinaviens vigtigste fagmesse for byggevarer, BYGGERI ’16, uddeler Danske Byggecentre byggeriets tre klimapriser. I år har nomineringskomitéen udpeget 17 nominerede til Byggeriets Klima-, Energi- og Miljøpris, der alle kan dokumentere højere energieffektivitet, en CO2-reduktion, forbedringer af indeklima eller arbejdsmiljø eller har implementeret en klima- eller miljøstrategi.

Gipsplader der kan optage og afgive varme, genanvendelige tagkoncepter, letvægtstagsten samt 14 andre byggematerialer, løsninger og strategier er i år nomineret af Danske Byggecentres Nomineringskomité til Byggeriets Klima-, Energi- og Miljøpris. Priserne uddeles på BYGGERI ’16, der afholdes 1.-4. marts i Messe C, Fredericia.

”Vi har uddelt klimapriserne siden 2010 og har hvert år haft imponerende innovative virksomheder og produkter blandt de nominerede. Og der er fortsat et massivt fokus på klima, energi og miljø i byggeriet. Samtidig kan vi se, at klimainitiativerne i stigende grad også rykker over i selve materialerne, så klimainnovationen udover at understøtte bæredygtigt byggeri også sikrer besparelser på varme- og elforbruget for husejeren”, siger Palle Thomsen, adm. direktør i Brancheforeningen Danske Byggecentre.

”Den grønne innovation ligger således i dag både i strategi, produktionen af materialerne og i selve materialets egenskaber og funktioner. Og det afspejler de 17 nominerede til de tre klimapriser”.

Stor interesse for at vinde priser
Formålet med Byggeriets Klimapriser er at øge kendskabet og fremme udviklingen af grønne og innovative byggevarer. Tidligere vindere har oplevet stor interesse og efterspørgsel på deres materialer og grønne bygningsløsninger og har således været med til at præge deres respektive forretningsområder og dansk byggeri i en grønnere retning.

Interessen for at komme i betragtning som én af de 17 nominerede har i år været høj, og de mange kvalificerede ansøgninger tegner ifølge Palle Thomsen godt for byggeriets fremtidige løsninger og produkter.

”Den store opbakning til priserne tager vi som et udtryk for, at flere har fået øjnene op for grønt og bæredygtigt byggeri som et vigtigt forretningsområde i fremtiden. Rekordmange firmaer har i år ansøgt om at blive nomineret i de tre kategorier. Og de gode idéer og løsninger er mange. Vi er endt med et stærkt felt med innovationer og løsninger på et meget højt niveau. Jeg er ikke i tvivl om, at vi kommer til at høre meget mere til de nominerede de kommende år”, siger Palle Thomsen.

De nominerede til Byggeriets Klimapriser kan ses her.

---

Medlemmer af nomineringskomiteen
Nomineringskomitéen består af repræsentanter fra samtlige af Byggeriets parter. Nomineringskomitéen nominerer produkter, løsninger og strategier til de tre klimapriser samt udpeger modtagerne af priserne.

Nomineringskomitéen består af følgende medlemmer:
Dansk Byggeri, direktør Lars Storr-Hansen

Håndværksrådet, adm. direktør Ane Buch

Bygherreforeningen, direktør Henrik L. Bang

Akademisk Arkitektforening, direktør Jesper Pagh

Danske Arkitektvirksomheder, direktør Lene Espersen

Konstruktørforeningen, sekretariatsleder Kim Benzon Knudsen

F.R.I, direktør Henrik Garver

Dansk Indeklima Mærkning, Thomas Witterseh

PEFC, generalsekretær Morten Thorøe

SBI – Statens Byggeforskningsinstitut, direktør Thorkild Ærø

DI Byg, branchedirektør Elly Kjems Hove

Danske Byggecentre, adm. direktør Palle Thomsen

Om BYGGERI ’16
BYGGERI’ 16 afholdes 1. – 4. marts 2016 i MESSE C, Fredericia for 17. gang og er åbent dagligt fra kl. 9.30 – 17.00. BYGGERI-messen har igennem årerne positioneret sig som Skandinaviens vigtigste fagmesse for byggevarer.

Arrangør: 
BRANCHEFORENINGEN DANSKE BYGGECENTRE
Egebækvej 98
2850 Nærum
Tlf. 45 80 78 77
E-mail: info@byggerimessen.dk

Messecenter: 
MESSE C, Fredericia
Vestre Ringvej 101
7000 Fredericia
Tlf. 75 92 25 66
E-mail: messec@messec.dk

Antal besøgende:
Messen besøges traditionelt af ca. 30.000 kvalificerede fagfolk fra hele landet samt fra Norden og det nordlige Europa.

Messeareal: 
BYGGERI ’16: Ca. 28.000 kvm.

Antal udstillere: 
BYGGERI ’16: Ca. 300 udstillere.

For yderligere information, kontakt
Adm. direktør for Brancheforeningen Danske Byggecentre, Palle Thomsen Tlf. 45 80 78 77 Pressechef, Claus Bendsen, tlf. 20 26 32 96

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen