Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Liberal Alliance kan blive det godes fjende

Liberal Alliance kan blive det godes fjende

Lars Løkke Rasmussen har i dag gjort det klart, at hvis han bliver statsminister, bliver det for en regering, der genindfører Boligjobordningen. Også selvom Liberal Alliance i dag ikke kan love, ...

Lars Løkke Rasmussen har i dag gjort det klart, at hvis han bliver statsminister, bliver det for en regering, der genindfører Boligjobordningen. Også selvom Liberal Alliance i dag ikke kan love, at den vil stemme for en genindførsel. Hos Danske Byggecentre beklager man Liberal Alliances udmelding, da det både skaber tvivl om ordningens skæbne i tilfælde af en sejr til blå, og fordi det sender forkerte signaler fra Liberal Alliance, der gerne vil opfattes som et fornuftsbaseret parti.

- Vi er rigtig kede af Liberal Alliances tøven, for det skaber usikkerhed om, hvad der kommer til at ske, hvis blå blok vinder folketingsvalget. De forklarer deres modstand med, at ordningen er for dyr – og at topskattelettelser og reduktioner i registreringsafgiften er at foretrække. Det er vi principielt ikke uenige i. Men vi må omvendt konstatere, at begge forslag er markant dyrere, og historisk har det været svært at vriste sådanne skattelettelser ud af nogen regering. Derfor synes vi, at det er lidt useriøst at gøre det til et enten-eller spørgsmål. Liberal Alliance risikerer, at hverken Boligjobordningen eller andre skattelettelser bliver realiseret, siger Palle Thomsen, adm. direktør i Danske Byggecentre.

Anders Samuelsen er hoppet i den Radikale fælde
Formanden for Liberal Alliance skriver i dag på Facebook, at hvert job Boligjobordningen har skabt, koster skatteyderne mellem 750.000 og en million kroner. Han bruger dermed de samme regnestykker, de Radikale også har brugt. De har blot divideret Skatteministeriets skøn over jobeffekten, som er på tusind ekstra ansatte med udgiften til det tabte skatteprovenu. Både Liberal Alliance og de Radikale ”glemmer” således at indregne statens indtægter fra Boligjobordningen, som øgede skatteindtægter, momsindtægter samt en reduktion i statens udgifter til arbejdsløshedsunderstøttelse.

Dansk Byggeri anslår modsat, at Boligjobordningens selvfinansieringsgrad er i omegnen af 80% - og at udgiften til staten per nyansat på grund af Boligjobordningen er lavere end udgiften til at have folk gående på offentlig understøttelse.

- Vi har tidligere spurgt de Radikale, hvordan de kommer til en pris på én million per arbejdsplads. De fortalte dengang, at de dividerede udgiften til det tabte skatteprovenu med det anslåede antal skabte arbejdspladser. Vi er derfor kede af, at Anders Samuelsen er kommet frem til samme resultat, siger Palle Thomsen.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen