Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Kontrol er ok – Information er bedre

Byggecenter

Det er en uskik at gennemføre produktkontroller uden en foregående oplysningskampagne, og den hviler alene på et synspunkt om, at forretningerne er skurke, der ikke vil overholde lovgivningen. Brancheforeningen Danske Byggecentre opfordrer derfor myndighederne til dialog.

I forbindelse med en artikel om Miljøstyrelsens fund af ulovligt ukrudtsmiddel og myregift ved en hemmelig stikprøvekontrol i blandt andet landets plantecentre, grovevarehandlere samt enkelte byggecentre, udtrykte Miljøstyrelsen forargelse over, at det kan ske. Fødevareminister Eva Kjer Hansen mente, at det var stærkt kritisabelt og vil fremover øge kontrollerne for at sikre, at det ikke sker i fremtiden.

Men flere kontroller er ikke vejen frem, hvis ønsket er at undgå, at der ender ulovlige produkter på forretningernes hylder. Løsningen er at hjælpe forretningerne med at sikre, at de har korrekt og opdateret information om de nyeste regler og krav.

- Løsningen er ikke flere kontroller. Løsningen er mere information. For forretningerne har et oprigtigt ønske om ikke at sælge ulovlige produkter. Men når eksempelvis et byggecenter har flere tusinde varer med dertilhørende lovgivning, vil det uundgåeligt ske, at man overser en lovændring eller ændrede produktkrav, hvis der ikke bliver informeret tydeligt om ændringer og nye regler. Brugen af hemmelige stikprøvekontroller bygger på en grundlæggende antagelse om, at forretningerne forsøger at snyde, når de kan komme til det. De har ikke andet formål end at dokumentere, hvad vi allerede ved i forvejen nemlig, at forretningerne kan fejle. Det er ikke en konstruktiv tilgang til arbejdet med at sikre, at lovgivningen bliver overholdt, siger adm. direktør i Brancheforeningen Danske Byggecentre Palle Thomsen.

Information og kontrol er vejen frem
Brancheforeningen Danske Byggecentre opfordrer i stedet styrelserne til at indgå i dialog med os. Vi vil meget gerne bidrage til at sikre, at vores medlemmer lever op til alle gældende regler og lovgivning. Det er en opgave, vi allerede bruger meget energi på. Blandt andet i samarbejde med andre styrelser.

- Vi har ikke noget imod, at myndighederne kontrollerer vores medlemmer. Det kan vi kun støtte. Men vi mener ikke, at det tjener noget formål at kontrollere, hvis der ikke er blevet informeret forud om reglerne og ændringer, siger Palle Thomsen, og fortsætter.  Nu kan jeg kun tale for mine medlemmer, men min oplevelse er, at langt hovedparten – 99 ud af hundrede – ønsker at overholde alle regler og love.

Yderligere information:
Adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre, tlf. 45 80 78 77, pt@bdb.dk

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen