Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Håb om stormende fremgang i salget

Node Image Upload palle_09.jpg

Der har været langt mellem snapsene, hvis man går efter nøgletal, som signalerer løft i aktiviteten i det danske byggeri. Det indenlandske salg i de danske byggemarkeder viser dog tegn på fremgang ...

Der har været langt mellem snapsene, hvis man går efter nøgletal, som signalerer løft i aktiviteten i det danske byggeri. Det indenlandske salg i de danske byggemarkeder viser dog tegn på fremgang og med udsigt til vækst i 2014 og en erhvervsvenlig finanslov er der håb om stigende aktivitet i byggeriet.

Indenlandsk salg i byggecentre og byggemarkeder viste et fornuftigt 3. kvartal, hvor niveauet lå hhv. 0,1 % og 35,7 % over niveauet i 3. kvartal 2012. Tendensen for 2. kvartal ser ud til at have bidt sig fast, og det peger i retningen af et bedre 2013 end ventet, specielt for salget i de danske byggemarkeder. I perioden 1.-3. kvartal 2013 ligger det indenlandske salg for byggecentre og byggemarkeder hhv. på niveau og 22,5 % over samme periode i 2012.

- Det indenlandske salg for byggecentre og byggemarkeder ser bedre ud end ventet. Vi forventede ved begyndelse af året, at der skulle kæmpes hårdt for, at 2013 ikke blev dårligere end 2012. Dagens tal indikerer, at branchen har slidt sig igennem årets første tre kvartaler, fortæller adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

Udsigterne til 2014 ligger fortsat til en vækst på omkring 1,6 %. Med den indgåede aftale om finansloven 2014 mellem Regeringen, Venstre og De Konservative er der sat nogle fornuftige rammebetingelser for erhvervslivet med bl.a. skatte- og afgiftslettelser samt tiltag til at forbedre adgang til finansiering.

- Finansloven for 2014 giver nogle nye og forbedrede rammevilkår for det danske erhvervsliv. Udsigterne til væksten i de kommende år er mere valide nu og sandsynligheden for, at BNP nedjusteres gang på gang, som det skete for 2013, er minimeret med den aftalte finanslov, fortsætter adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

- Med de to store storme i november og december vil vi også på den korte bane se et løft i aktiviteten, men der skal ordentlig gang i økonomien generelt, før vi kan sige endegyldigt farvel til krisen i byggeriet. Der har været langt mellem de gode nøgletal, når vi taler om det danske byggeri, og vi har været inde i en årrække med stilstand efter årene 2007 til 2009, hvor der var kraftig tilbagegang. Vi ser frem til at få et samlet overblik over 2013 og så se fremad mod bedre tider, afslutter adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

Danske Byggecentre har udgivet brancherapporten Øjebliksbillede 3. kvartal 2013, som analyserer udviklingen i byggebranchen og den danske økonomi generelt. Læs DB Øjebliksbillede 3. kvartal 2013 her.

Yderligere information:

Adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre, tlf. 45 80 78 77, pt@danskebyggecentre.dk

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen