Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Et jævnt 2013 skal erstattes af fremgang i 2014

Node Image Upload d01.jpg

Overordnet set har 2013 været et jævnt år for dansk økonomi, hvor den forventede vækst gang på gang blev nedjusteret og nu tegner til at ende på omkring 0,2 %. Samme billede er gældende for ...

Overordnet set har 2013 været et jævnt år for dansk økonomi, hvor den forventede vækst gang på gang blev nedjusteret og nu tegner til at ende på omkring 0,2 %. Samme billede er gældende for byggeriet, som ligger i sporet af samfundsudviklingen. Stormene Allan og Bodil giver dog et udefrakommende løft i aktiviteten, som øger mulighederne for en bedre afslutning på 2013 og en god start på 2014.

I forhold til afslutningen på 2012, hvor regeringen i alt for høj grad rullede en række erhvervsstøtteordninger tilbage, er afslutningen på 2013 i høj grad præget af det modsatte. Finansloven, som blev aftalt med Venstre og De Konservative, giver erhvervslivet langt bedre rammevilkår at arbejde ud fra, og dermed er der større mulighed for, at den forventede vækst for 2014 på 1,6 % kan realiseres.

- Sidste år tog regeringen bl.a. Håndværkerfradraget fra os, men byggebranchen kæmpede en hård kamp og fik ordningen genetableret i foråret 2013 i forbindelse med Vækstplan DK. Det ser ud til, at Regeringen i 2013 har taget skeen i den anden hånd og forsøger at skabe bedre rammevilkår for erhvervslivet i stedet for at nedlægge ethvert spirende væksttegn. Det i sig selv, er meget positivt og giver både erhvervslivet og de private forbrugere en større sikkerhed og tro på fremtiden, udtaler adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

- Med tanke på at regeringen går med planer om en ny vækstplan til foråret, i forlængelse af Produktivitetskommissionens anbefalinger til marts, vil jeg meget gerne slå et slag for, at man ser på mulighederne for en mere permanent ordning for Håndværkerfradraget, som man eks. ser det i Sverige med ROT-fradraget. Regeringen påpeger selv vigtige elementer, så som jobskabelse og konkurrenceskabende tiltag. Lige præcis dette har Håndværkerfradraget vist at bidrage med. Det øger aktiviteten og beskæftigelsen, nedkæmper sort arbejde og har den sidegevinst, at ordningen også fremmer grønne investeringer, så det virker helt logisk for mig, at politikerne ser på en permanet ordning, forsætter adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

Initiativet til en ny Byggepolitisk Strategi blev lanceret ved en større konference i foråret 2013 med klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard i spidsen. Udformningen af strategien forventes at blive præsenteret i 1. kvartal 2014.

- Det er på høje tid, at vi får en større plan for byggeriet, som kan forbedre rammevilkårene og skabe mere aktivitet. Byggeriet har siden 2007 mistet omkring ¼ af beskæftigelsen, og har de seneste år ligget på et lavt og urokkeligt aktivitetsniveau, påpeger adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

De to storme Allan og Bodil som hærgede Danmark i 4. kvartal 2013 har medført mange skader, som giver aktivitet til byggeriet for i omegnen af 7-8 mia. kr.

- Aktiviteten vil uden tvivl løftes på den korte bane, men jeg ser det også som en rigtig god mulighed for at vi i byggebranchen, sammen med de politiske initiativer, for alvor kan få skubbet os ud af det lave aktivitetsniveau og den generelt negative stemning omkring vores branche. Så jeg tror og håber på et 2014 med længe ventet fremgang, afslutter adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

Danske Byggecentres seneste brancherapport Øjebliksbillede 3. kvartal 2013 analyserer udviklingen i byggebranchen og den danske økonomi generelt. Læs det her.

Danske Byggecentre ønsker godt nytår til alle!

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen