Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Energispareordningen må ud til boligejerne

Energispareordningen må ud til boligejerne

- Hos os er ordningen mest kendt som Danmarks bedst bevarede hemmelighed. For på trods af, at vores medlemmer er i kontakt med rigtig mange boligejere og håndværkere, er det kun ganske få af vores ...

Brancheforeningen Danske Byggecentre kan sagtens genkende Tekniq og Dansk Byggeris kritik af Energispareordningen og mener også, at den er for ugennemsigtig og kompliceret at bruge for private boligejere. Af samme årsag har Danske Byggecentre igangsat et samarbejde med Dansk Fjernvarme om at øge boligejernes kendskab og brug af ordningen.

På trods af at Danske Byggecentres 400 medlemsforretninger er i daglig kontakt med næsten alle landets håndværkere og boligejere, der er i gang med at renovere, er det yderst sjældent, forretningerne får forespørgsler om ordningen.

- Hos os er ordningen mest kendt som Danmarks bedst bevarede hemmelighed. For på trods af, at vores medlemmer er i kontakt med rigtig mange boligejere og håndværkere, er det kun ganske få af vores medlemmer, der har fået henvendelser fra private eller professionelle kunder om ordningen. Endnu færre har hørt om, at kunderne bruger ordningen. Så hvis det har været Energistyrelsens hensigt at motivere private boligejere, kan man vist godt sige, at det ikke har været en bragende succes, siger Palle Thomsen, adm. direktør hos Brancheforeningen Danske Byggecentre.

Byggecentrene er håndværkernes og boligejernes første kontaktpunkt, når de energirenoverer
Netop fordi ordningen virker utilgængelig og informationen om ordningen har været særdeles sparsom fra energiselskabernes side, er Brancheforeningen Danske Byggecentre sammen med Dansk Fjernvarme gået sammen om at lave en ordning særlig henvendt byggecentrene.

Konkret udmønter samarbejdet sig i en ny ordning, hvor byggecentrene får kontant bonus hver gang de hjælper deres professionelle kunder med at blive tilmeldt ordningen og får brugt den. Det samme, når de hjælper private kunder med at udnytte ordningen.

- Vi er enormt glade for at kunne tilbyde det her samarbejde for vores medlemmer, fordi det er jo næsten gratis penge og samtidig en god service til vores medlemmers kunder. Vi tror og håber også, at tilbuddet kan være med til at øge danskernes energirenoveringslyst, fordi der er en umiddelbar kontant tilskyndelse til at gå i gang, siger Palle Thomsen.

Behov for revision af ordningen
Ligesom kritikken fra den øvrige del af branchen, mener Danske Byggecentre også, at der er et udpræget behov for at se på ordningens struktur, fordi aktørernes gevinst ved at bruge ordningen ofte ikke står mål med den nødvendige indsats for at få støtten.

- Som evalueringen også viste, er der et udpræget behov for at udbrede ordningen blandt private boligejere – som i øvrigt betaler en stor del af ordningens omkostninger. Og i den nuværende form virker det simpelthen for kompliceret for de fleste boligejere at søge støtten. Så enten må støttebeløbene til boligejere stige dramatisk, ellers må omkostningerne til at støtte støtten falde. Det kan være ved at energiselskaberne i langt højere grad forpligtes til at servicere boligejere – og dermed mulighed for at markedsføre ordningen markant mere offensivt end det er tilfældet i dag, siger Palle Thomsen.

Samarbejdet mellem Danske Byggecentre og Dansk Fjernvarme træder i kraft d. 1. november.

Yderligere information:
Adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre, tlf. 45 80 78 77, pt@bdb.dk

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen