Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Byggeriets Klimapriser uddelt på BYGGERI’16

Dansk Byggeri

Fremtiden i byggeriet kommer i høj grad til at handle om klimaløsninger og bæredygtigt byggeri. Og det var da også klima, energi og miljø, der var i fokus, da tre virksomheder på BYGGERI’16 fik overrakt Byggeriets Klimapriser af Fredericias borgmester, Jacob Bjerregaard.

Fra 1. til 4. marts afholdes Skandinaviens vigtigste fagmesse for byggevarer i MESSE C i Fredericia, BYGGERI’16. Udover at over 300 udstillere viser materialer, værktøj, løsninger og meget mere frem til op mod 30.000 byggefagfolk, er Byggeriets Klimapriser også netop blevet uddelt på messen.

Forud for overrækkelsen fortalte Palle Thomsen, adm. direktør for Brancheforeningen Danske Byggecentre, der er arrangør af messen, om baggrunden for priserne, hvorefter Fredericias borgmester Jacob Bjerregaard gik på scenen for at overrække priserne. Jacob Bjerregaard udtrykte stolthed på Fredericias vegne over, at BYGGERI’16 hvert andet år afholdes i byen – og ikke mindst over, at danske virksomheder tager det ansvar og gør den forskel, som Byggeriets Klimapriser er udtryk for.

Klimaprisen
Prisen gik til Troldtekt A/S for deres Troldtekt® wave – en skulpturel, tredimensionel lofts- og vægbeklædning af træbeton. Forretningsstrategien er baseret på Cradle to Cradle-principperne, der udledes ingen spildevand og produktionsaffald leveres til HedeDanmark. Troldtekt har som DONG Klimapartner siden 2013 baseret sit elforbrug 100% på vedvarende energi (vindstrøm). Energien til opvarmning i produktionen er baseret på CO2-neutralt træaffald, herunder eget produktionsaffald.

Energiprisen
Prisen gik til firmaet Knauf for deres Knauf Comfortboard. En gipsplade med den egenskab, at den kan optage og afgive varme. Gipspladen regulerer dermed temperaturen i et rum på en energineutral og miljøvenlig måde. Gipskernen indeholder PCM-perler, der har en kerne af voks. Overstiger temperaturen i rummet 23 celcius optager perlerne varmen, mens de frigiver varmen igen, når temperaturen falder.

Miljøprisen
Prisen gik til iTOOLS I/S for deres CleanSpace-turbomaske, hvis ergonomiske design uden ledninger og slanger forbedrer komforten for brugerne og giver dem total bevægelsesfrihed. Støv og skadelige stoffer er en stor udfordring for byggeriet. Indånding er den primære eksponeringsvej for giftige og skadelige stoffer på arbejdspladsen. Det innovative design samt den åndedrætsaktiverede, lydsvage motor giver håndværkerne en komfortabel beskyttelse mod støv, gasser og dampe.

Prismodtagerne er udvalgt af en nomineringskomite med repræsentanter fra samtlige byggeriets parter. Nomineringskomitéen består af følgende medlemmer:

Dansk Byggeri, direktør Lars Storr-Hansen
Håndværksrådet, adm. direktør Ane Buch
Bygherreforeningen, direktør Henrik L. Bang
Akademisk Arkitektforening, direktør Jesper Pagh
Danske Arkitektvirksomheder, direktør Lene Espersen
Konstruktørforeningen, sekretariatsleder Kim Benzon Knudsen
F.R.I, direktør Henrik Garver
Dansk Indeklima Mærkning, Thomas Witterseh
PEFC, generalsekretær Morten Thorøe
SBI – Statens Byggeforskningsinstitut, direktør Thorkild Ærø
DI Byg, branchedirektør Elly Kjems Hove
Danske Byggecentre, adm. direktør Palle Thomsen

Om BYGGERI’16
BYGGERI’16 afholdes 1. – 4. marts 2016 i MESSE C, Fredericia for 17. gang og er åbent dagligt fra kl. 9.30 – 17.00. BYGGERI-messen har igennem årerne positioneret sig som Skandinaviens vigtigste fagmesse for byggevarer. Fri adgang for fagfolk mod registrering.

Arrangør:
BRANCHEFORENINGEN DANSKE BYGGECENTRE Egebækvej 98, 2850 Nærum, tlf. 45 80 78 77
E-mail: info@byggerimessen.dk

Messecenter:
MESSE C, Fredericia Vestre Ringvej 101, 7000 Fredericia, tlf. 75 92 25 66
E-mail: messec@messec.dk

Messeareal:
BYGGERI’16: Ca. 28.000 kvm.

Antal udstillere:
BYGGERI’16: Ca. 300 udstillere.

For yderligere information, kontakt
Adm. direktør for Brancheforeningen Danske Byggecentre, Palle Thomsen, tlf. 45 80 78 77
Pressechef, Claus Bendsen, tlf. 20 26 32 96

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen