Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Adgangskrav til erhvervsuddannelserne kan ikke stå alene

Node Image Upload palle_02.jpg

Erhvervsuddannelsernes har det svært med at tiltrække dygtige unge mennesker, som i stedet vælger gymnasiet. For igen, at gøre erhvervsuddannelserne attraktive skal der ikke kun ændres i ...

Erhvervsuddannelsernes har det svært med at tiltrække dygtige unge mennesker, som i stedet vælger gymnasiet. For igen, at gøre erhvervsuddannelserne attraktive skal der ikke kun ændres i adgangskravene. Både det faglige niveau skal styrkes, ligesom erhvervsuddannelserne skal være adgangsgivende til videregående uddannelser.

Omkring 50 pct. af de unge der starter på en erhvervsuddannelse falder fra og attraktiviteten har været stødt faldende, hvilket kan ses på elevtallene. Det har fået Regeringen til at se på muligheder for at mindske frafaldet ved at skærpe adgangskravet. Et andet mål er også, at gøre de faglige miljøer stærkere ude på erhvervsskolerne.

- Det er på høje tid, at politikkerne tager aktion på den lavstatus som erhvervsskoler desværre har fået raget til sig igennem de seneste år. Jeg er for sin vis meget enig i, at adgangskrav kan være med til at mindske frafaldet, men det alene højner ikke niveauet på erhvervsskolerne. Det faglige niveau skal i vejret og der skal være mulighed for, at erhvervsuddannelser kan være adgangsgivende til videregående uddannelser ligesom gymnasiet, udtaler adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

Den 17. maj 2013 skrev Berlingske Tidende en artikel om erhvervsskolerne i Schweiz. Situationen er en helt anden her. I Schweiz er erhvervsuddannelserne meget prestigefyldte og langt flere vælger denne vej i uddannelsessystemet. Det hænger i høj grad sammen med, at der er mulighed for at bygge videre på erhvervsuddannelserne og at de er adgangsgivende til højere læreanstalter.

- Vi bør have en model der minder langt mere om det vi ser i Schweiz. Ender det med, at det alene er adgangskravene der justeres i forhold til erhvervsuddannelserne ender det blot med, at elevtallene forværres endnu mere. Det er jo ikke adgangskravene der holder de fagligt stærke elever væk fra erhvervsskolerne. Det faglige niveau og de efterfølgende adgangsmuligheder erhvervsuddannelserne giver, skal løftes. Så er jeg heller ikke i tvivl om, at det igen vil være prestigefyldt, at tage en erhvervsuddannelse, afrunder adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

Yderligere information:

Adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre, tlf. 45 80 78 77, pt@danskebyggecentre.dk

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen