Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Pas på, når du vælger boligadvokat

Node Image Upload Jan_Schoett-Petersen_1500.jpg

Boligkøberne spiller russisk roulette, når de vælger juridisk rådgiver til deres bolighandel. En undersøgelse fra tilbudsportalen Agera.dk viser, at der er stor prisforskel på boligadvokaters ...

Boligkøberne spiller russisk roulette, når de vælger juridisk rådgiver til deres bolighandel. En undersøgelse fra tilbudsportalen Agera.dk viser, at der er stor prisforskel på boligadvokaters salær afhængig af speciale, landsdel og firma. Ifølge undersøgelsen varierer timepriserne fra 1.000 kr. til 2.500 kr.

Formanden for Danske BOLIGadvokater, Jan Schøtt-Petersen, er glad for, at der kommer fokus på de udfordringer, som bolighandlende står overfor, når de skal vælge rådgiver til deres bolighandel.

Der er fri priskonkurrence blandt landets advokater og det skal der også være. Det kommer forbrugerne til gode. Men det er vigtigt, at forbrugerne er opmærksomme på, at som alle andre steder i samfundet, så er der stor forskel på kvalitet”, fortæller Jan Schøtt-Petersen og understreger, at der er stor meget forskel på, om man søger rådgivning hos en almindelig advokat, en boligadvokat eller et medlem af Danske BOLIGadvokater.

Certificering er garanti for sikker handel

Medlemmerne af Danske BOLIGadvokater skal efterleve en lang række betingelser for at få certifikat og dermed branchens samt Forbrugerrådets blå stempel. Foreningen gennemfører løbende tilsyn for at sikre, at medlemmerne efterlever kravene. Hvis det ikke er tilfældet mister medlemmet sin certificering og må forlade foreningen.

Vi stiller store krav til vores medlemmer. Det er vores garanti for, at de bolighandlende er sikret en handel uden overraskelser. Når du henvender dig til en BOLIGadvokat får du altid et gratis formøde, hvor det aftales, hvilken bistand du ønsker, og hvad det koster, inden du går i gang med din bolighandel”, forklarer Jan Schøtt-Petersen.

Bolighandlernes vagthund stiller store krav til sine egne

For at være medlem af Danske BOLIGadvokater skal BOLIGadvokaten bl.a.:

  • Være uafhængig og må derfor ikke modtage provision fra realkreditinstitutter, banker, forsikringsselskaber o.l.
  • Overholde de særlige etiske regler fastsat af Advokatrådet og Forbrugerrådet
  • Løbende deltage i undervisning om køb og salg af fast ejendom

Danske BOLIGadvokater kontrollerer løbende, at foreningens medlemmer overholder de etiske regler og anvender de koncepter, foreningen har godkendt. BOLIGadvokater, der ikke overholder foreningens etiske regler og/eller koncepter, må udtræde af foreningen og mister samtidig retten til at anvende betegnelsen “certificeret BOLIGadvokat”.

Fokus på bolighandlendes vilkår

Uafhængig rådgivning og tryghed for de bolighandlende har stået højt på Danske BOLIGadvokaters dagsorden lige siden foreningen blev stiftet i 2000.

Vi er ikke overraskede over undersøgelsens resultater. Det er det samme billede, vi ser og får fortalt af boligkøbere, som er kommet i klemme, fordi de valgte en advokat, der ikke var specialist på boligområdet. Salæret var godt nok billigt, men kvalificeret rådgivning fik de aldrig”, fortæller Jan Schøtt-Petersen.

Danske BOLIGadvoakter står bag udsendelsen af en masse information, tjeklister, guides, brevkasse, Facebookside m.m., der alle har til formål at klæde bolighandlende bedst muligt på til den komplekse opgave, som det er at handle bolig.

Senest har Danske BOLIGadvokater udsendt fire film, hvor tidligere boligkøbere, Dansk BOLIGadvokat, bankrådgiver og ejendomsmægler giver gode råd til boligkøbere. Du kan se filmene på www.youtube.com/DanskeBOLIGadvokater.

 Yderligere kontakt
 Formand for Danske BOLIGadvokater, advokat Jan Schøtt-Petersen. Mobil: 3060 3311

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen