Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Film skal hjælpe førstegangskøbere til sikker bolighandel

Alt for mange førstegangskøbere har ikke tilstrækkelig viden omkring bolighandel til at undgå de mange fælder, som en bolighandel kan indeholde. Derfor har Danske BOLIGadvokater produceret fire ...

Alt for mange førstegangskøbere har ikke tilstrækkelig viden omkring bolighandel til at undgå de mange fælder, som en bolighandel kan indeholde. Derfor har Danske BOLIGadvokater produceret fire film, der skal hjælpe boligkøberne til en sikker handel.

I filmene fortæller Sofie og Jess samt Tanja og Manus, hvordan de hver især tacklede at købe deres første bolig.

Tanja og Manus flyttede fra deres lille andelsbolig til en større lejlighed i byen, mens Sofie og Jess skiftede en lille bolig ud med et nyrenoveret hus på landet. For begge par var pladsmangel den primære årsag til, at boligen skulle udskiftes og samtidig var parrene meget opmærksomme på at sikre sig bedst muligt. Derfor allierede de sig hver især med en BOLIGadvokat tidligt i forløbet for at undgå uheldige situationer.

Da vi fandt noget konkret, var der selvfølgelig et behov for at inddrage en advokat, så det gjorde vi egentlig tidligere, end man normalt ville gøre”, fortæller Tanja Jelle Nielsen i filmen. Også Sofie og Jess var ikke i tvivl om, at de ville have en BOLIGadvokat til at sikre sig en handel uden ubehagelige overraskelser.

Da vi fandt drømmehuset, satte vi ejendomsmægleren i forbindelse med vores bankrådgiver, og så satte vi dem i kontakt med BOLIGadvokaten samtidig”, fortæller Jess Friis i filmen.

God grund til at søge rådgivning Det er desværre ikke uden grund, at Danske BOLIGadvokater sætter fokus på boligrådgivning til førstegangskøberne. Mange førstegangskøbere vil nemlig gerne spare pengene til rådgivning, når de handler bolig og tror, at de kan lade sig rådgive af ejendomsmægleren. De overser imidlertid, at ejendomsmægleren udelukkende er sælgers mand og derfor kun varetager dennes salgsinteresser.

En bolighandel er ofte den største investering, som en person foretager i løbet af sit liv. Og uanset om man er førstegangskøber eller har handlet bolig før, er det en meget uoverskuelig proces, der kan få alvorlige økonomiske konsekvenser, hvis man ikke kender faldgruberne”, forklarer Jan Schøtt-Petersen, formand for Danske BOLIGadvokater.

Det kan vise sig at blive en dyr fornøjelse at spare den uafhængige rådgivning, som reelt fungerer som en slags forsikring mod ubehagelige overraskelser. Undersøgelser viser da også, at 65 % af andengangskøberne vælger at få uafhængig og professionel rådgivning, når de skal handle bolig igen.

Filmene kan ses her

Yderligere kontakt

Formand for Danske BOLIGadvokater, advokat Jan Schøtt-Petersen. mobil: 3060 3311

Tanja Jelle Nielsen, Clara Pontoppidans Vej 12 3.th, 2500 Valby. Mobil: 2870 2525

Jess Friis, Gyrstinge Bygade 5, 4100 Ringsted: Mobil: 2463 5935


8 gode råd, når du køber bolig

Når man handler bolig er det vigtigt at være opmærksom på følgende ting:

  • - Vilkår - såvel ”standardvilkår” som individuelle vilkår - i købsaftale 
  • - Tilstandsrapporter, vurderingsrapporter o.l. 
  • - Vurdering af om kontantprisen er realistisk 
  • - Finansieringsmulighederne 
  • - Ejendommens forsikring og energiforhold 
  • - Ejendommens miljøforhold 
  • - Servitutter, lokalplaner o.l. 
  • - Behov for ægtepagt, samejeoverenskomst eller testamente

Danske BOLIGadvokater er en sammenslutning af advokater med speciale i boligrådgivning. De har som de eneste fået branchens blå stempel som BOLIGadvokater, fordi de udelukkende arbejder efter de etiske regler for køb og salg af fast ejendom, der er aftalt mellem Advokatsamfundet og Forbrugerrådet. Det betyder bl.a., at en dansk BOLIGadvokat yder uafhængig rådgivning og ikke må repræsentere sælger og køber i samme handel. Og det betyder også, at Danske BOLIGadvokater ikke har alliancer med andre aktører i branchen som fx banker, realkreditinstitutter, forsikringsselskaber m.v. Alle medlemmerne af Danske BOLIGadvokater har et certifikat i bolighandel. Foreningen blev stiftet i år 2000 og har i dag godt 150 medlemmer fordelt over hele landet.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen