Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Udsædvanlig stigning i boligpriserne i 2015

Node Image Upload villa-villavej-dsc_3587_skaleret.tmp

Boligpriserne røg i vejret i 2015, viser årsopgørelsen fra Boligsidens Markedsindeks. En stabil december måned rundede et hæsblæsende år af på boligmarkedet, som nu har fundet tilbage til et mere normalt niveau.

2015 blev et år med markante stigninger i salgspriserne for både huse og ejerlejligheder. Salgsprisen på en villa steg med 7,8 procent fra december 2014 til december 2015 og lå på landsplan på 12.340 kroner pr. kvadratmeter. Ejerlejlighederne er steget endnu mere i pris og lå i december 2015 på 25.071 kroner pr. kvadratmeter, hvilket er hele 13,7 procent over prisniveauet i december 2014.

Disse årsændringer ligger langt over normalen for de foregående tre år, hvor villapriserne maksimalt er steget med knap 3 procent på et år, mens salgsprisen for en ejerlejlighed maksimalt er steget godt 9 procent. 

”Vi så en helt vild udvikling i salgspriserne i første halvår af 2015, men der kom et klart vendepunkt i sommermånederne, og markedet stabiliserede sig i andet halvår. Der kom blandt andet ro på lejlighedspriserne, der kun er steget svagt siden”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Boligmarkedet skiftede gear midtvejs i 2015
En af de faktorer, der gjorde 2015 til noget særligt, var netop det skifte, der skete halvvejs i året. Prisstigningerne bremsede op, og antallet af bolighandler fandt også et mere normalt leje.

”Da renten på et fastforrentet lån kom ned i to procent i foråret, satte det gang i en lavine af bolighandler, og boligpriserne steg, blandt andet fordi køberne nu havde råd til at købe for større beløb”, siger Birgit Daetz og fortsætter:

”Andet halvår af 2015 blev på mange måder mere almindeligt end foråret, og hvis ikke efteråret havde lagt en dæmper på udviklingen, var prisudviklingen blevet ekstrem”.

Stabile priser og større nedslag i december
Boligmarkedet rundede 2015 af med en december, hvor salgspriserne for både villaer og ejerlejligheder holdt sig helt i ro. Til gengæld steg nedslagene markant fra november til december med 7,7 procent for villaer på landsplan og 6,1 procent for ejerlejligheder. Villakøberne fik i gennemsnit 566 kroner i nedslag pr. kvadratmeter, mens lejlighedskøberne fik 550 kroner pr. kvadratmeter.

Største stigning var i Region Hovedstaden, hvor huskøberne fik 14,7 procent større nedslag end i måneden før. Her endte nedslaget på 820 kroner pr. kvadratmeter i december 2015.

Forventer forsigtig fremgang i 2016
Afdæmpningen i prisstigningerne i andet halvår får betydning for prognoserne for boligmarkedet i 2016.

”Netop fordi boligmarkedet kom i balance i andet halvår af 2015, er der grund til at tro, at disse takter fortsætter ind i 2016. Jeg forventer en jævn men mere afdæmpet fremgang i både salgspriser og antallet af bolighandler, men det bliver interessant at se, om en eventuel udvikling i renten kommer til at ændre prognoserne, som det skete sidste år”, siger Birgit Daetz, og fortsætter:

”Det går stadig godt på boligmarkedet, men vi er tilbage på et mere normalt niveau”, siger Birgit Daetz.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen