Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Stabile huspriser dækker over store regionale forskelle

Priserne på villaer og rækkehuse har ligget stille i næsten to år. Under overfladen dækker de stabile huspriser dog over store regionale forskelle, viser helt nye tal fra Boligsidens Markedsindeks ...

Priserne på villaer og rækkehuse har ligget stille i næsten to år. Under overfladen dækker de stabile huspriser dog over store regionale forskelle, viser helt nye tal fra Boligsidens Markedsindeks fra oktober.

Salgspriserne på villaer og rækkehuse har i en årrække været endog meget stabile. På landsplan er huspriserne steget med 0,1 procent siden sidste måned og 1 procent over det seneste år. Kvadratmeterprisen lå i oktober på 11.266 kr., og over de seneste to år har den ikke svinget mere end 350 kr. for villaer og rækkehuse.

De ekstremt stabile priser dækker dog alligevel over store regionale forskelle. Siden sidste år har Nyborg stået for den største prisstigning på 13,9 procent. I den anden ende ligger Assens, der har haft et fald i salgspriserne på 22,8 procent sammenlignet med sidste år.

”Spændet mellem kommunerne med den største stigning og det største fald er stort. Hovedstadsområdet klarer sig generelt godt, mens flere kommuner i provinsen, som f.eks. Nyborg, der har nogle af Danmarks laveste kvadratmeterpriser, har haft en procentuel høj prisstigning. Det hænger sammen med, at der ikke skal så stor ændring i salgspriserne til, før det slår igennem i gennemsnittet,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Hvert fjerde hus sælges på under en måned

Salgstiden for villaer og rækkehuse har været lige så stabil som salgsprisen den seneste måned. Salgstiden er faldet 1 procent siden sidste måned og er nu 211 dage. Over det seneste år er det blevet til at fald på 4 procent. Dertil kommer, at nye tal fra oktober viser, at hvert fjerde hus bliver solgt på godt en måned.

”Københavns omegn står stadig for de hurtigste salgstider. Albertslund har førstepladsen i hurtigt salg med en gennemsnitlig salgstid på 91 dage for villaer og rækkehuse. Ser man på de kommuner, der har haft det største fald i salgstiden, har Skive klaret sig godt. Her er salgstiden faldet til 188 dage i oktober; det er et fald på 23 procent siden sidste måned og et samlet fald på knap 23 procent siden sidste år,” siger Birgit Daetz og fortsætter:

”De boliger, der bliver solgt hurtigst, dvs. på under 10 dage, har generelt en bedre energimærkning end boligerne med de lange salgstider. Der er også en lille overvægt at huse, der er relativt nybyggede; og så kan vi se, at kvadratmeterprisen er højere og nedslaget lavere på de huse, der sælges hurtigst. Det afspejler et marked, hvor der er rift om de populære boliger, og hvor køberne er villige til at betale prisen, når de finder drømmehuset. ”

Se alle regionale tal i Boligsidens Markedsindeks for oktober på ejerlejligheder, huse og fritidshuse på boligsiden.dk

Boligsidens Markedsindeks: Nøgletal for oktober 2013

Villaer og rækkehuse

 • Salgspriserne er ekstremt stabile. Der er en stigning på 0,1 procent siden sidste måned og en stigning på godt 1 procent siden sidste år. 
 • Prisen lå i oktober på 11.266 kr. pr. kvadratmeter. 
 • Udbuddet er stabilt og ligger på niveau med sidste år. 
 • Nedslaget er faldet med knap 9 procent siden sidst år og er nu på 650 kr. pr. kvadratmeter. 
 • Salgstiden fortsætter med at falde og er nu på 211 dage. Det er et fald på knap 1 procent siden sidste måned og 4 procent siden sidste år.  


Ejerlejligheder

 • Priserne fortsætter med at stige: 1,2 procent siden sidste måned og over 11 procent siden sidste år.
 • Nordjylland har den største prisstigning siden sidste år på hele 13,6 procent, hvor Hovedstaden har 13,1 procent.
 • Salgstiden er stabil i forhold til sidste måned, men er faldet 18 procent over det seneste år.
 • Prisnedslagene
  bliver fortsat mindre og ligger nu på 601 kr. pr. kvadratmeter.
  Nedslagene er faldet mest i Region Midtjylland med over 28 procent siden
  sidste måned og små 30 procent siden sidste år. 

Sommerhuse

 • Priserne er stabile. 
 • Salgstiden er faldende og er nu på 277 dage. Det er et fald på knap 2 procent siden sidste måned og 5 procent siden sidste år. 
 • Nedslagene falder fortsat og er nu på 1.119 kr. pr. kvadratmeter. Det dækker over en lille ændring på knap 1 procent siden sidste måned og godt 14 procent sammenlignet med sidste år.

Kontaktinformation:

Kontaktperson: Kommunikationsdirektør Birgit C. Daetz, Boligsiden A/S – mobil: 2121 0284. Læs også mere på boligsiden.dk

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen