Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Salgstiden for ejerlejligheder nu under 100 dage

Node Image Upload DSC_2439.jpg

Salgstiden for en ejerlejlighed er nu på bare 96 dage i gennemsnit; det er en halvering af salgstiden fra januar 2010, viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks for maj. Det er desuden den ...

Salgstiden for en ejerlejlighed er nu på bare 96 dage i gennemsnit; det er en halvering af salgstiden fra januar 2010, viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks for maj. Det er desuden den laveste salgstid for ejerlejligheder, Boligsiden.dk har registreret de seneste fem år.

 

Et nærmest umætteligt marked for ejerlejligheder har nu presset salgstiden ned under 100 dage. På landsplan lå salgstiden for ejerlejligheder i maj måned på bare 96 dage i gennemsnit. Det er den laveste salgstid for ejerlejligheder, Boligsiden.dk har registreret de seneste fem år. Salgstiden faldt med 8,1 procent fra april til maj, og lå i maj 25,1 procent under niveauet i maj 2014.

 

”Der er et evigt pres på ejerlejlighederne i byerne, hvor både unge studerende vil bo, men også ældre, pengestærke borgere, der efter en årrække i parcelhus i forstaden vender næsen mod byens liv og kulturtilbud. Byen går aldrig af mode, og det er den øgede efterspørgsel, der bliver ved med at presse priserne op og salgstiden ned”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

 

I Region Hovedstaden var den gennemsnitlige salgstid i maj på bare 76 dage i gennemsnit. Region Nordjylland har oplevet det største fald i salgstiden. Her faldt den 15,9 procent fra april til maj, hvor den lå 38,4 procent under niveauet i maj 2014.

 

Prisen fortsætter i vejret

Salgspriserne på ejerlejlighederne forstsatte i vejret i maj, hvor en stigning på 1,5 procent betød, at salgsprisen kom op på 24.240 kroner pr. kvadratmeter. Region Hovedstaden har de højeste salgspriser, der efter en stigning på 1,6 procent i maj kom op på 28.489 kroner pr. kvadratmeter.

 

”Historisk set stiger priserne her i foråret, men vi har set prisstigninger på ejerlejligheder allerede fra starten af året, så man kunne forestille sig, at pusten ville gå lidt af ballonen. Det er dog langt fra tilfældet; de seneste tre år har stigningen i maj holdt sig til mellem 0,5 og 1,3 procent, så maj i år har budt på større prisstigninger end normalt”, siger Birgit Daetz, og fortsætter:

 

”Indtil videre er der intet, der tyder på en afmatning af markedet for ejerlejligheder. Prisstigningerne rammer mindre hårdt, fordi renten har været presset i bund, og de månedlige udgifter derfor har holdt sig på et niveau, der på ingen måde afskrækker køberne”.

 

I maj måned steg udbuddet af ejerlejligheder, og i Region Hovedstaden er der nu 3.253 lejligheder at vælge imellem. Nedslaget fortsætter med at falde, og i maj lå nedslaget for ejerlejligheder på landsplan på 353 kroner pr. kvadratmeter, eller hvad der svarer til en kontant rabat på bare 28.240 kroner for en ejerlejlighed på 80 kvadratmeter.

 

Se hele markedsindekset her

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen