Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Rekordlav salgstid på huse i hovedstaden

Salgstiden for villaer og rækkehuse faldt i november, og i Region Hovedstaden endte den på et rekordlavt niveau, viser de nyeste nøgletal fra Boligsidens Markedsindeks.
Blot 119 dage var salgstiden for et hus i Region Hovedstaden i gennemsnit i november, hvilket er et fald på 2,7 procent fra måneden før. Dermed er salgstiden i regionen blevet næsten halveret siden januar 2010, hvor Boligsiden.dk begyndte at måle.

”Salgstiden for villaer og rækkehuse i Region Hovedstaden er faldet fra ca. 200 dage i 2010 til 119 dage i november i år. Ingen andre regioner har haft en lignende udvikling, og det viser, at presset på boligmarkedet i Region Hovedstaden ikke bare er massivt nu, men har været det gennem de seneste fem år”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, og fortsætter:

”Udbuddet af villaer og rækkehuse er faldet med 7,7 procent i Region Hovedstaden alene det seneste år, og der er kun ca. 5.400 huse at vælge imellem. Det øger efterspørgslen, og får salgstiden til at falde”, siger Birgit Daetz.

På landsplan faldt salgstiden for villaer og rækkehuse med én procent fra oktober til november og endte på 193 dage. Sammenlignet med november 2014 er salgstiden faldet markant i alle regioner.

Nedslagene stiger
Nedslagene steg i november. På landsplan med 3,5 procent for villaer og rækkehuse og i Region Hovedstaden med hele 8,1 procent. På landsplan fik køberne i november i år 526 kroner pr. kvadratmeter i nedslag, hvilket blot svarer til 73.640 kroner for en villa på 140 kvadratmeter. Trods den pæne stigning den seneste måned er nedslagene nemlig stadig markant lavere end i november 2014.

Stabile salgspriser
På landsplan var salgsprisen for villaer og rækkehuse i november fuldstændig stabil, men der var regionale forskelle. Salgsprisen steg nemlig i Region Hovedstaden og Midtjylland, mens den faldt i Region Sjælland og Nordjylland.

”Selvom nedslagene blev markant større i Region Hovedstaden i november, steg salgspriserne alligevel. Der tegner sig et billede af en stor optimisme i hovedstadsområdet, hvor man sætter nogle høje udbudspriser, men hvor man altså også er indstillet på at justere dem i en handelssituation. Nedslagene kan virke som olie i motoren, der får boligmarkedet til at glide”, siger Birgit Daetz og fortsætter:

”Sælgerne i hovedstadsområdet sidder stadig i en meget gunstig situation, hvor salget går hurtigt, og salgspriserne er høje, selvom prisen stadig er til forhandling”, siger Birgit Daetz.

Lejlighedspriserne fortsætter op
Salgsprisen på ejerlejligheder steg med 0,7 procent på landsplan i november, og alle regioner med Region Nordjylland som eneste undtagelse oplevede prisstigninger. Salgstiden på lejlighederne steg dog også med 4 procent og endte på 97 dage i november på landsplan. Også nedslaget blev større. På landsplan steg det med 6,2 procent, hvilket gjorde, at der var 519 kroner pr. kvadratmeter i rabat til lejlighedskøberne. Det svarer til 41.520 kroner for en lejlighed på 80 kvadratmeter.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen