Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Prisstigningen bremset op på boligmarkedet

Node Image Upload by, lejligheder, tage.jpg

Efter markante stigninger i salgsprisen på ejerlejligheder i foråret, er priskurven fladet ud. I august steg salgsprisen på en ejerlejlighed blot 0,2 procent på landsplan, viser nyeste tal fra ...

Efter markante stigninger i salgsprisen på ejerlejligheder i foråret, er priskurven fladet ud. I august steg salgsprisen på en ejerlejlighed blot 0,2 procent på landsplan, viser nyeste tal fra Boligsidens Markedsindeks.

 

I foråret var boligmarkedet rødglødende, og både salgspriser og antallet af handler fløj i vejret. I april steg salgsprisen på en ejerlejlighed med 3,1 procent på landsplan fra måneden før, men for hver måned der er gået siden, er stigningen blevet mindre og mindre. I august steg salgsprisen blot 0,2 procent fra måneden før, og kurven er dermed fladet ud.

 

”Salgspriserne steg markant især i starten af året, hvor renten faldt og ramte et lavpunkt. Det ansporede mange til at købe, og efterspørgslen fik priserne til at stige. Da renten igen begyndte at bevæge sig op, stoppede de helt store prisstigninger på ejerlejligheder, og priskurven er hen over sommeren fladet ud”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, og fortsætter:

 

”I foråret var mange bekymrede for en boligboble, og boligmarkedet opførte sig også på mange måder ekstremt. Men udviklingen hen over sommeren viser, at stigningen i salgspriserne nu tager en velfortjent pause, og det kan få ro på et marked, der tidligere på året lå i overhalingsbanen”, siger Birgit Daetz.

 

Salgsprisen på en ejerlejlighed lå i august på 24.607 kroner pr. kvadratmeter, hvilket er 11,8 procent højere end i august 2014.

 

Fald i salgsprisen for villaer og rækkehuse

Siden maj er stigningen i salgsprisen for villaer og rækkehuse også blevet mindre og mindre. Fra april til maj var stigningen på 1,6 procent, men i august faldt salgsprisen for første gang i år med 0,3 procent sammenlignet med måneden før.

 

”Udviklingen i huspriserne har ligesom med ejerlejlighederne været påvirket af renten, men da udgangspunktet for salgsprisen på villaer og rækkehuse var lavere end for ejerlejligheder, er prisudviklingen nu gået i minus”, siger Birgit Daetz.

 

I gennemsnit blev en villa eller et rækkehus solgt for 12.313 kroner pr. kvadratmeter i august måned. Trods faldet fra måneden før, ligger priserne stadig 7,9 procent højere end i august 2014.

 

Boligmarkedet i august

Tallene fra Boligsidens Markedsindeks for august viser desuden et fald i udbuddet af villaer og rækkehuse over hele landet, mens udbuddet af ejerlejligheder til gengæld har været stigende i alle regioner. Der er kommet flest nye ejerlejligheder til salg i Region Sjælland, hvor udbuddet er steget med 6,3 procent fra måneden før, men også Region Hovedstaden har kunnet stampe 4,3 procent flere ejerlejligheder op sammenlignet med måneden før.

 

Nedslaget er den seneste måned steget med 7,3 procent for ejerlejligheder, mens det er faldet med beskedne 0,1 procent for villaer og rækkehuse. 

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen