Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Priserne på ejerlejligheder stiger langsommere

Oktober måned bød på moderate prisstigninger på ejerlejligheder, som på landsplan steg med 0,5 procent. Prisen på villaer og rækkehuse holdt sig stabil, og sæsonen tro tog alle regioner på nær Hovedstaden et lille dyk. Det viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Selvom de seneste måneder har budt på adskillige forlydender om en kommende opbremsning i boligmarkedet, blandt andet grundet usikkerheden om den fremtidige boligbeskatning, lod lejlighedskøberne sig heller ikke kue i oktober. Den store efterspørgsel efter ejerlejligheder sikrer nemlig, at priserne fortsat stiger, hvilket har givet mange danskere pæne gevinster på at sælge deres lejlighed i oktober.

Ifølge nye tal fra Boligsiden.dk steg prisen på ejerlejligheder med 0,5 procent på landsplan fra september til oktober. Selvom kurven er begyndt at flade ud, er de gennemsnitlige fortjenester stadigvæk rigtig pæne. Kigger man alene på Region Hovedstaden, kunne sælgere i gennemsnit lægge 20.000 kr. ekstra i lommen, hvis de solgte deres lejlighed i oktober frem for i september.

”Selvom priserne ikke fortsætter med rekordhøje vækstrater, ser vi en lille stigning på kurven den seneste måned. Der er fortsat godt gang i salget af ejerlejligheder, og det sikrer dermed en moderat prisstigning”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Rekordlave salgstider i Region Hovedstaden
Region Hovedstaden sætter endnu engang rekord på boligmarkedet. Denne gang er det salgstiden for villaer og rækkehuse, der når en ny milepæl, viser tallene fra Boligsiden.dk.

I oktober måned nåede salgstiden for villaer og rækkehuse en rekordlav gennemsnitlig salgstid på kun 108 dage. Til sammenligning lå regionens gennemsnitlige salgstid på 117 dage for bare et år siden. Der er dermed godt gang i markedet, og tendensen har gjort sig gældende igennem længere tid.

Svage prisfald på villaer og rækkehuse
Mens priserne på lejligheder fortsat stiger, har den seneste måned budt på mindre prisfald på villaer og rækkehuse i hele landet på nær Region Hovedstaden. Samtidig har der været en mindre stigning i nedslag, ligesom salgstiden flere steder i landet er steget.

"Typisk ser vi, at boligmarkedet går lidt i dvale her i efteråret og vinteren, så der er ikke noget usædvanligt i, at salgspriserne tager et lille dyk i oktober”, forklarer Birgit Daetz.

På landsplan har priserne dog ikke ændret sig i forhold til sidste måned.

Boligsidens Markedsindeks: Øvrige nøgletal
Salgstid

  • Region Hovedstaden sætter ny rekord med en gennemsnitlig salgstid på blot 108 dage for villaer og rækkehuse
  • I Region Nordjylland faldt salgstiden på ejerlejligheder med 9,5 procent fra september til oktober
  • I Region Sjælland steg salgstiden på ejerlejligheder den seneste måned med 9,1 procent

 

Nedslag i m2-priser

  • Den seneste måned steg nedslaget i salgsprisen på villaer og rækkehuse med 0,4 procent på landsplan til 503 kr. pr. m2
  • På ejerlejligheder steg nedslaget med 2,1 procent på landsplan til en rabat på gennemsnitlig 526 kr. pr. m2
  • Nedslaget steg mest i Region Syddanmark, nemlig med 14,5 procent fra september til oktober til 471 kr. pr m2
  • Nedslagene, der er blevet givet for solgte ejerlejligheder, ligger mellem 60.000 og 100.000 kroner, hvilket er et lavt niveau og 45 procent lavere end i slutningen af 2011.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen