Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Prisen på lejligheder stiger fortsat markant

Node Image Upload Foto - David Buchmann (boligsiden.dk).jpg

Er du lejlighedsejer, kan du glæde dig. Helt nye tal fra Boligsidens Markedsindeks fra november viser nemlig, at prisen på ejerlejligheder fortsætter opad. Fra oktober til november er priserne i ...

Lejlighedspriserne fortsætter med at stige på landsplan, og på blot en måned er priserne steget med næsten én pct. Dermed er prisniveauet nu mere end 11 pct. højere end for et år siden. Det viser helt nye november-tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Er du lejlighedsejer, kan du glæde dig. Helt nye tal fra Boligsidens Markedsindeks fra november viser nemlig, at prisen på ejerlejligheder fortsætter opad. Fra oktober til november er priserne i gennemsnit steget med 0,9 pct. Og dermed er det i dag i gennemsnit 11,2 pct. dyrere at købe en lejlighed, end det var for et år siden.

”Det går fortsat rigtig godt med lejlighedsmarkedet – der sælges flere lejligheder, og priserne stiger fortsat. Priskurven er dog begyndt at flade lidt ud, men ser man 12 måneder tilbage, er priserne steget med godt 11 pct. på landsplan, hvilket svarer til en prisstigning på 2.133 kr. pr. kvadratmeter. Ikke overraskende er det særligt i Region Hovedstaden, at lejlighedspriserne er steget, men også i Region Nordjylland er priserne steget markant. I både Region Hovedstaden og Region Nordjylland koster en lejlighed i gennemsnit 13 pct. mere end for et år siden,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Huspriserne faldet lidt i november

Husejerne er i 2013 ikke blevet ramt af de hastigt stigende boligpriser, som mange lejlighedsejere i de store byer har været vidne til. Nyeste november-tal viser faktisk et lille fald i huspriserne på 0,6 procent den seneste måned. Priserne på villaer og rækkehuse ligger meget stabilt og er blot steget med 0,9 procent de seneste 12 måneder.

”Huspriserne har ligget ekstremt stabilt på landsplan og er kun svinget med ca. 150 kr. det seneste år. Priserne har været svagt nedadgående i november, men har ellers været let stigende i en lang periode. Men kurven ser ud til at være knækket i og nær København, her er huspriserne steget med 3,7 procent det seneste år. Andre områder, som Region Sjælland, har været hårdt ramt med et prisfald på 2,4 procent,” siger Birgit Daetz og fortsætter:

”Selvom mange kommuner forventeligt vil opleve prisstigninger i 2014, vil der også være områder, der ikke har mulighed for at ride med på bølgen, og det kan blive et problem for de små samfund i yderområderne”.

Se alle regionale tal i Boligsidens Markedsindeks for november på ejerlejligheder, huse og fritidshuse på boligsiden.dk.


Boligsidens Markedsindeks: Nøgletal for november 2013

Villaer og rækkehuse

  • Siden sidste år har der været en beskeden prisstigning på 0,9 procent på landsplan.
  • Priserne i Regionerne Hovedstaden er steget langt mere, nemlig 3,7 siden sidste år.
  • Prisnedslagene er faldet 6,7 procent siden sidste år på landsplan, men hele 14,3 procent i Region Sjælland.
  • Salgstiden er steget med 1,5 procent siden sidste måned, men sammenlignet med sidste år er den faldet 2,5 procent. Den ligger i dag på 215 dage.


Ejerlejligheder

  • Priserne er steget 0,9 procent siden sidste måned og er steget med godt 11 procent siden sidste år.
  • Nedslagene har stabiliseret sig og er næsten på niveau med sidste måned. De er dog faldet med 13,5 procent siden sidste år.
  • Salgstiden er også her steget siden sidste måned med godt 1 procent, så det i dag tager 125 dage i gennemsnit at sælge.


Sommerhuse

  • Priserne på sommerhuse er i år steget mere end priserne på villaer. Der er lagt 1,9 procent oven i prisen sammenlignet med sidste år, og blot på den seneste måned er priserne steget med 1,6 procent.
  • I år er der kommet flere sommerhuse at vælge imellem – udbuddet er steget med knap 7 procent siden sidste år.
  • Salgstiden er faldet godt 5 procent siden sidste år, og det tager i dag gennemsnitligt 284 dage at sælge et sommerhus.

Kontaktperson:

Kommunikationsdirektør Birgit C. Daetz, Boligsiden A/S – mobil: 2121 0284.

Læs også mere på boligsiden.dk

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen