Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Politisk støtte til udkantsdanmark

Node Image Upload mark, hus.jpg

En rundspørge blandt de politiske partier viser udpræget velvilje til at styrke yderområderne, og der loves millioner af kroner, skattelettelser og ændringer i planloven. Boligkøberne er ikke i ...

En rundspørge blandt de politiske partier viser udpræget velvilje til at styrke yderområderne, og der loves millioner af kroner, skattelettelser og ændringer i planloven. Boligkøberne er ikke i tvivl. De ønsker bedre transportmuligheder og flere arbejdspladser, viser ny undersøgelse af Boligsiden.dk.   

 

Vi skal have flere til at flytte på landet og blive i landområderne. Her har partierne fælles fodslag, når det kommer til spørgsmålet om, hvad vi skal stille op med landzonerne og den affolkning, der finder sted. Men partierne griber problematikken forskelligt an, viser Boligsiden.dk’s rundspørge til de 10 opstillede politiske partier.

 

På spørgsmålet om man skal hjælpe udkantsdanmark økonomisk for at gøre områderne attraktive for tilflyttere, bevæger svarene sig fra socialdemokraternes meget konkrete ønske om at justere udligningsordningen, så 400 millioner kroner flyttes fra by til land, til mere generelle forslag om bedre infrastruktur, liberalisering af planloven og forskellige måder at øge antallet af arbejdspladser i landområderne.

 

”Alle partierne har ideer til, hvordan man styrker landområderne. Det er nok ikke for meget at sige, at der i disse områder ligger et stort vælgergrundlag, som ingen ønsker at fraskrive sig ved bombastiske udmeldinger om fx at skrue ned for udligningsordningen. Samtidig er der fokus på det, der også optager befolkningen mest, nemlig transport og arbejdspladser”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

 

Boligkøberne ønsker bedre transport, arbejdspladser og internet

En undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk viser tydeligt, hvad der for boligkøberne er den største udfordring ved at bosætte sig på landet. 24 procent svarer, at transportmulighederne, herunder at det er for dyrt og svært at pendle, er den altovervejende årsag til, at landkommunerne bliver valgt fra. 16 procent synes, der bliver for langt til venner og familie, og 14 procent er bange for, at det bliver svært at få job i nærområdet. For 10 procent stopper drømmen om at flytte på landet ved den dårlige mobil- og internetdækning.

 

”Udfordringen ved at bo om landet kredser alle omkring arbejde. Det er svært at få job i nærheden, og der er langt at pendle, mens der kan være udfordringer ved distancearbejde, hvis internetforbindelsen er for langsom eller for ustabil og mobildækningen dårlig. Det her er dog problemer der ville kunne løses, men man skal ikke overse den menneskelige faktor: At det betyder meget for os at bo i nærheden af venner og familie”, siger Birgit Daetz.

 

Alle partierne er enige om at yde støtte til nedrivning af boliger i landområderne. Med Alternativet som eneste undtagelse er alle partierne også enige om at beholde befordringsfradraget. Kun Alternativet ønsker at sænke det på sigt. På spørgsmålet, om udlændige skal kunne købe sommerhuse i Danmark, svarer kun Liberal Alliance og Alternativet ja, mens de resterende partier siger nej. Dermed bliver det ikke udlændige, der kommer til at befolke sommerhusområderne i den nære fremtid.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen