Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Overraskende udvikling i boligsalget i januar

Node Image Upload db-1240.tmp

I Region Sjælland og Region Syddanmark blev der solgt markant flere huse i januar i år end i januar 2015. Region Hovedstaden har imidlertid haft en nedgang i hushandler i samme periode. Det viser en ny opgørelse over bolighandler i januar fra Boligsiden.dk.

Året er startet med et brag i Region Sjælland og Region Syddanmark, hvor antallet af bolighandler i januar lå langt over niveauet fra januar 2015.

I Region Sjælland lå salget af villaer og rækkehuse hele 18,6 procent over niveauet fra januar 2015, og i Region Syddanmark blev der solgt 9,3 procent flere huse i samme periode. I Region Midtjylland steg hussalget med 2,6 procent, og i Region Nordjylland lå salget én enkelt procent over niveauet fra januar 2015. Hovedstaden havde som den eneste region et fald i antallet af hushandler på 8,5 procent fra året før.

”Det er en overraskende udvikling, at salget i flere regioner ligger så meget højere end for et år siden, hvor boligmarkedet var i klar fremgang. Men det overrasker også, at stigningen er så markant i Region Sjælland. Flere af kommunerne har taget tigerspring i antallet af handler fra januar sidste år til januar i år”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Rift om boligerne i Kalundborg
Salget af villaer og rækkehuse i Kalundborg lå i januar i år 90 procent højere end i januar 2015. Det sikrer Kalundborg en top fem-placering på landsplan over kommuner, hvor hussalget er steget mest i perioden. I Stevns Kommune steg hussalget med 83 procent, og Slagelse lagde i januar i år 58 procent til niveauet fra januar 2015.

Kun fem af Region Sjællands 17 kommuner har haft færre hussalg i januar i år end sidste år.

Fremgang på Fyn
Stigningen i antallet af handler i Region Syddanmark skyldes især en fremgang på 17 procent på Fyn. Her er Odense den eneste kommune, der har oplevet en nedgang i antallet af handler. Assens og Middelfart kommuner holder sidste års niveau, mens de resterende kommuners hussalg er i plus; Nordfyns med 100 procent og Faaborg-Midtfyn med en stigning på 71 procent.

Nye tider på boligmarkedet?
København Kommune havde 37 procent færre hushandler i januar i år end i januar 2015, men Hovedstaden er langt fra alene. Alle de store byer har haft en nedgang i antallet af hushandler. I Aarhus er faldet på syv procent fra januar 2015 til januar i år. I Aalborg er faldet seks procent og i Odense fem procent i samme periode.

”Det er nogle meget spændende tendenser på boligmarkedet, vi ser nu. Det er for tidligt at sige, om det er en spæd start på et større paradigmeskift på boligmarkedet, men lige nu tyder det på, at aktiviteten er flyttet fra byen og ud i yderområderne”, siger Birgit Daetz, og fortsætter:

”Boligkøberne er rationelle mennesker. Hvis de ikke længere føler, at fordelene ved at bo centralt kan opveje de høje boligpriser, så vil de vende blikket andre steder hen. Vi kan ikke udelukke, at det er det, vi ser nu, hvor antallet af hushandler også er faldet i Københavns omegn og Nordsjælland, hvor priserne er steget meget”, siger Birgit Daetz.

Top fem over kommuner med størst fremgang i hussalget
Stigning i salg af villa/rækkehuse fra januar 2015 til januar 2016 (salg i januar 2016 i parentes)

  1. Læsø: 150% (5)
  2. Ikast-Brande: 108% (25)
  3. Nordfyns: 100% (24)
  4. Frederikssund: 93% (27)
  5. Kalundborg: 90% (38)

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen