Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Nye kvartalstal viser fortsat mange bolighandler

Node Image Upload DSC_7350 scaleret til WP.jpg

Købelysten er for alvor slået igennem på boligmarkedet i år, viser ny opgørelse fra Boligsiden.dk. Tal for tredje kvartal af 2015 dokumenterer, at der stadig bliver handlet langt flere boliger og ...

Købelysten er for alvor slået igennem på boligmarkedet i år, viser ny opgørelse fra Boligsiden.dk. Tal for tredje kvartal af 2015 dokumenterer, at der stadig bliver handlet langt flere boliger og grunde end i foregående år.

Der kan være kamp om pladserne, når boligerne til salg bliver fremvist, for interessen er fortsat stor. Boligsiden.dk’s opgørelse over tredje kvartal af 2015 viser, at antallet af handler med boliger og grunde stadig ligger langt over foregående års niveau. I tredje kvartal alene lå antallet af handler 29 procent højere end i gennemsnittet for samme kvartal i årene 2010-2014.

”Boligmarkedet har i år været gennemsyret af en generel optimisme. Renten har været lav, og selvom boligpriserne er steget, har det ikke haft betydning for købelysten”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.  

Samlet set ligger antallet af handler i årets tre første kvartaler 40 procent højere end gennemsnittet for samme periode 2010-2014. De mange handler har betydet, at der i de tre første kvartaler i år allerede er blevet solgt mere end hele årsresultatet for årene 2010, 2011 og 2012, og markedet er tæt på at ramme årsresultatet for 2013.

Det er dog især årets to første kvartaler, der trækker fra. Her er der blevet solgt henholdsvis 47 og 45 procent flere  boliger og grunde end gennemsnittet for samme periode i 2010-2014. ”Det er usædvanligt, at der blev solgt så mange boliger især i første kvartal. Boligmarkedet plejer at tage en lille vinterlur, men det var der intet af i år”, siger Birgit Daetz.

Særligt mange lejlighedssalg
De høje antal handler er fordelt på alle boligtyper. Alligevel skiller ejerlejlighederne sig ud med særligt høje salgstal. Efter tredje kvartal lå antallet af solgte ejerlejligheder hele 72 procent over gennemsnittet for samme periode i 2010-2015. I årets to første kvartaler lå antallet af handler over 80 procent højere end gennemsnittet for samme periode i de foregående år.

Fremgang over hele landet
Kun to kommuner har oplevet en nedgang i antallet af villa- og rækkehushandler efter tredje kvartal af 2015 sammenholdt med gennemsnittet for samme periode 2010-2014. Fanø og Skive er blevet registreret for en lille nedgang i antallet af hushandler, mens de resterende 96 kommuner har oplevet fremgang.

Top 5 kommuner – største fremgang i antal handler (villa/rækkehus)
Baseret på tal på de tre første kvartaler af 2015 sammenholdt med gennemsnittet for samme periode 2010-2014.

1. Greve: +89 %

2. Herlev: +84 %

3. Allerød: +73 %

4. Glostrup: +72 %

5. Odsherred: +64 %

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen