Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Mere end hver femte udskyder boligkøbet til efter valget

Node Image Upload DSC_9894.jpg

22 procent vil udskyde boligkøbet til efter valget, viser ny undersøgelse fra Boligsiden.dk. En rundspørge blandt de politiske partier afslører, at spørgsmål om skat, udkantsdanmark og ...

22 procent vil udskyde boligkøbet til efter valget, viser ny undersøgelse fra Boligsiden.dk. En rundspørge blandt de politiske partier afslører, at spørgsmål om skat, udkantsdanmark og andelslejligheder deler vandene og får boligkøberne til at tøve. Boligsiden.dk har lavet et boligpolitisk overblik til valgkampen.

Udsigten til stigende boligskatter kan få enhver boligejer til at ryste i bukserne. Og netop skattespørgsmålet kan være en af grundende til, at de kommende boligejere venter til efter den 18. juni med at skrive under på slutsedlen på deres kommende bolig. En undersøgelse blandt 1.588 af Boligsiden.dk’s brugere viser, at 22 procent vælger at udskyde boligkøbet til efter folketingsvalget. 73 procent svarer, at valget ikke har betydning for deres boligkøb, og de resterende har svaret andet/ved ikke.

”Når 22 procent vælger at udskyde boligkøbet, er det et tegn på, hvor stor indflydelse gældende politik har for den enkelte boligejer. Boligkøbere kan blive bange for at komme til at sidde i saksen, hvis de har lagt budget og købt til grænsen af deres formåen, og en ændring i beskatningen så får korthuset til at falde sammen”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Stor uenighed om boligbeskatning blandt partierne

Og det er ikke uden grund, at mere end hver femte boligkøber tøver. Boligsiden.dk har i en rundspørge til de 10 opstillede partier stillet 11 spørgsmål til partiernes boligpolitik, blandt andet om der skal ændres ved grundskylden, om fastfrysningen af ejendomsskatterne skal bevares, og om eventuel beskatning af gevinst ved boligsalg – eller fradrag ved tab. Samtlige partier har valgt at deltage i undersøgelsen, og svarerne afslører en stor spredning i holdningen til, hvordan boligpolitikken skal skrues sammen. 

Blå blok vil fryse grundskylden

Konservative, Liberal Alliance og Kristendemokraterne vil fastfryse grundskylden, mens Venstre helt vil fjerne kravet om, at der skal opkræves mindst 16 promille i grundskyld. Radikale Venstre vil sørge for, at grundskylden ikke stiger mere et par procent om året, og Socialdemokratiet og SF vil holde fast i den nuværende regulering af grundskylden. Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet vil alle gerne justere grundskyldssystemet, om end man må formode, at resultatet af en justering vil falde meget forskelligt ud de tre partier imellem.

”Grundskylden har været en varm kartoffel ikke bare i valgkampen men over de seneste år. Der har været eksempler på boligejere, der ville komme til at opleve en eksplosiv stigning i skatten, og måske netop derfor er selv de udmeldinger, der er kommet fra partierne om stigende beskatning, relativt forsigtige”, siger Birgit Daetz.

Fastfrysningen af ejendomsværdiskatten er ingen garanti efter 2020

Blå blok er sammen med Socialdemokratiet enige om, at fastfrysningen af ejendomsskatterne skal bevares. Radikale Venstre har gjort sig bemærket ved at melde klart ud, at de ønsker at gøre op med skattestoppet på ejendomsværdiskatten efter den eksisterende boligaftale, der løber frem til 2020. Enhedslisten ønsker ligeledes af fjerne skattestoppet, mens og SF og Alternativet ikke har meldt ud, hvad der skal ske efter 2020.

”I modsætning til spørgsmålet om grundskylden, er banen kridtet lidt hårdere op i forhold til, hvad der skal ske med ejendomsværdiskatten. De Radikale har netop profileret sig på at ønske ændringer, mens flere af partierne lurepasser frem til 2020. Her kan vi senere hen komme til at se tiltag, som kan ændre spillet for boligejerne på den lange bane”, siger Birgit Daetz.

Til gengæld er der bred enighed om, at gevinsten ved boligsalg ikke skal beskattes, med Enhedslisten som eneste undtagelse, og alle partierne er enige om, at et tab ved boligsalg ikke skal kunne trækkes fra i skat. Beskatning af boligkøb og –salg er altså ikke på tapetet overhovedet, og det bliver ikke her, at partierne kommer til at skrue på knapperne i forhold til boligejerne.

Se spørgsmålene og partiernes svar her

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen