Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Huspriserne buldrer af sted i yderområderne

Node Image Upload dsc_6666.tmp

Salgsprisen for villaer og rækkehuse steg igen i juli, og især i Region Nordjylland og Region Sjælland har sælgerne fået mere for deres boliger, viser nye nøgletal fra Boligsidens Markedsindeks.

Selvom mange har været på sommerferie den seneste måned, har der været alt andet end siestastemning på boligmarkedet. Det er nemlig ikke kun temperaturerne, der er steget, men også salgsprisen for villaer og rækkehuse, som steg med 0,4 procent fra juni til juli. Prisen lå i juli hele 4,5 procent højere end i juli sidste år, viser de nyeste nøgletal fra Boligsidens Markedsindeks.

Regionalt er forskellen endnu større, og især i Region Nordjylland og Region Sjælland stiger huspriserne mere end gennemsnittet. Alene den seneste måned er salgsprisen for villaer og rækkehuse steget med 1,2 procent i Region Nordjylland og 1,4 procent i Region Sjælland. Sammenlignet med sidste år lå salgspriserne i de to regioner henholdsvis 7,7 og 6,3 procent højere.

”Det stærke pres på boligmarkedet i storbyerne får priserne til at stige i byerne, men samtidig er det med til at give et betydeligt pres udad i omegnskommunerne, hvor køberne søger hen for at finde billigere boliger”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, og fortsætter:

”Mange har grebet chancen og solgt deres bybolig for at få en langt større bolig for de samme penge eller billigere i områder lidt længere væk. Denne vekselvirkning mellem til- og fraflytning i byerne er med til at give yderområderne et tiltrængt løft, og resulterer i det boligmarked, vi ser i dag”.

Laveste salgstid i fem år
Det tog blot 178 dage at sælge et hus i juli måned, og det er den hurtigste salgstid for villaer og rækkehuse på landsplan, der har været målt de seneste fem år. Der blev skåret 4,2 procent af salgstiden i juli måned, og sammenlignet med sidste år, lå salgstiden 5,6 procent lavere.

Region Sjælland skilte sig igen markant ud med et imponerende fald på 9,2 procent fra juni til juli måned alene, og det tog blot 174 dage at sælge et hus. Dermed er Region Sjælland den eneste region sammen med Region Hovedstaden, der har salgstider, der ligger under landsgennemsnittet. Salgstiden i Region Sjælland lå i juli måned 13,8 procent lavere end i juli 2015.

”Region Sjælland blev hårdt ramt af finanskrisen, og boligmarkedet i regionen har haft et efterslæb, hvor både priser og salgstider havde svært ved at følge med udviklingen i resten af landet. Nu lader det til, der virkelig er gået hul på bylden, og Region Sjælland har især i de seneste måneder buldret frem på boligmarkedet”, siger Birgit Daetz.

Sælgerne gav mindre i rabat
Nedslaget faldt med 1,3 procent for villaer og rækkehuse fra juni til juli. Der blev i gennemsnit givet en rabat på 507 kroner pr. kvadratmeter for en villa eller et rækkehus, hvilket svarer til et nedslag på knap 71.000 kroner for et hus på 140 kvadratmeter.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen