Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Her stikker huspriserne af

Node Image Upload _dsc5471_lille.tmp

Forskellen i huspriserne øges, viser opgørelse fra Boligsiden.dk. I store dele af Sjælland er prisudviklingen kraftigt opadgående, mens andre landsdele er blevet hægtet af prisudviklingen.

Der er fuld fart på huspriserne i Hovedstadsområdet. Ikke bare stiger priserne; de lægger også øget afstand til den gennemsnitlige salgspris på landsplan. I landsdelene Købehavn by og Københavns omegn er salgsprisen for en villa eller et rækkehus i dag over dobbelt så høj som landsgennemsnittet, og forskellen er øget markant siden 2010.

I januar 2010 lå huspriserne i København by 79 procent over landsgennemsnittet. I april 2016 var forskellen øget til 141 procent; en ændring på 61 procentpoint. I samme periode er priserne steget, og forskellen mellem huspriserne på landsplan og lokalt øget med 34 procentpoint i Københavns omegn, 9 procentpoint i Nordsjælland, og 6 procentpoint i Østsjælland.

”Det er bemærkelsesværdigt, hvor meget ekstra afstand priserne i hovedstadsområdet har lagt til de gennemsnitlige huspriser på landsplan. Forskellen er øget fra top til bund på boligmarkedet, men man skal bide mærke i, at det ikke gøre sig gældende, når vi ser på antallet af bolighandler, der især er dykket i Københavnsområdet i år, mens det stort set holder niveauet i de fleste andre landsdele”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Vest- og Sydsjælland kæmper for at holde fast
Som den eneste region kunne Vest- og Sydsjælland præsentere et antal bolighandler, der i de første fire måneder af 2016 var højere end i samme periode af 2015. Salgspriserne er det seneste år steget med 3,2 procent i landsdelen, hvilket dog er lidt mindre end landsgennemsnittet på 3,8 procent.

Men trods medvinden er prisudviklingen ikke fulgt med i Vest- og Sydsjælland. Mens huspriserne i januar 2010 lå 19 procent under landsgennemsnittet i Vest- og Sydsjælland, ligger de i dag 37 procent lavere; et fald på 18 procentpoint. Kun Bornholm har tabt mere terræn. Forskellen mellem huspriserne på solskinsøen og landsgennemsnittet er gået fra at ligge 34 procent under til at ligge 53 procent under; et fald på 19 procentpoint.

”Boligmarkedet går ikke dårligt i Vest- og Sydsjælland. De mange bolighandler i år vidner om stor aktivitet og et godt flow af boliger. Men de andre landsdele klarer sig bare bedre på prisen, og de trækker gennemsnittet så meget op, at landsdele som Bornholm og Vest- og Sydsjælland sakker agterud”, siger Birgit Daetz.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen