Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Hedt boligmarked får antallet af tvangsauktioner til at styrtdykke

Node Image Upload dsc_7350-scaleret-til-wp.tmp

Siden 2010 er antallet af tvangsauktioner raslet ned. Det ses især i Region Hovedstaden, hvor antallet af tvangsauktioner er faldet med 71 procent. Det store fald skyldes, ud over den generelle bedring af økonomien, i høj grad det blomstrende boligmarked med mange handler og faldende salgstider, viser tal fra Boligsiden.dk.

De stigende boligpriser, lave renter, øgede antal handler og faldende salgstider er ikke bare en fordel for boligejere i al almindelighed. For i takt med at det er gået fremad på boligmarkedet, er antallet af tvangsauktioner nemlig faldet markant i samme periode, da flere boliger kan sælges i fri handel.

pix


Den klare sammenhæng mellem fremgangen på boligmarkedet og reduktionen i antallet af tvangsauktioner ses især i Region Hovedstaden, hvor antallet af tvangsauktioner er faldet med hele 71 procent fra januar til juli 2010 til samme periode i 2016. Konkret betyder det, at antallet af tvangsauktioner på den syv måneders periode er faldet fra 110 til 32.

I samme periode er antallet af bolighandler i fri handel steget med 35 procent i Region Hovedstaden, mens salgstiden er faldet fra 165 dage til 120 dage for villaer og fra 137 til 71 dage for ejerlejligheder.

”En kort salgstid betyder meget for at undgå tvangsauktion. Boligerne ryger på tvang, hvis de ikke kan blive solgt hurtigt i fri handel, så når salgstiden falder, øger det chancen for at undgå en tvangsauktion. Derudover er det en klar fordel for både boligejer og kreditor, når boligen kan sælges på normal vis, da salgsprisen som regel er højere end på tvang”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

2014 Women's European Championship Qualification

Mange bolighandler i yderområderne giver færre tvangsauktioner
I resten af landet svarer det fald, der har været i antallet i tvangsauktioner, næsten til den stigning, der har været i antallet af frie handler. I Region Sjælland er antallet af tvangsauktioner faldet med 45 procent fra januar til juli 2010 sammenlignet med januar til juli 2016, mens antallet af frie handler er steget med 53 procent i samme periode.

I Region Syddanmark er antallet af tvangsauktioner faldet med 33 procent, mens antallet af frie handler er steget med 32 procent, og samme mønster genfindes i resten af landet.

”Det store fald i antallet af tvangsauktioner også uden for hovedstadsområdet skyldes især, at boligmarkedet i yderområderne er vågnet op til dåd. Nu bliver der solgt boliger i områder, der før har kørt på meget lavt blus, og dermed afværger man i mange tilfælde tvangsauktionerne”, siger Birgit Daetz.

huse


Ændring i antal tvangsauktioner jan-jul. 2010 – jan-jul. 2016
Region Hovedstaden: -71 %
Region Sjælland: -45 %
Region Syddanmark: -33 %
Region Midtjylland: -38 %
Region Nordjylland: -26 %


Ændring i antal frie handler jan-jun. 2010 – jan-jun. 2016
Region Hovedstaden: 35 %
Region Sjælland: 53 %
Region Syddanmark: 32 %
Region Midtjylland: 24 %
Region Nordjylland: 33 %

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen